Microsoft zoekt beta-testers Office voor Android

0

Dat Microsoft aan touch-first versie van Office voor Android-tablets werkt, is niets nieuws onder de zon. De ontwikkeling van dit nieuwe product is wellicht verder gevorderd dan we durfden te vermoeden. Anonieme, maar welingelichte bronnen vertellen tegenover The Verge dat Microsoft momenteel beta-testers zoekt voor Office voor Android. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een speciaal in het leven geroepen pre-release programma.

Na lang wachten lanceerde Microsoft eind maart Office voor de iPad. Het past precies in de “mobile first, cloud first” strategie van CEO Satya Nadella. Hiermee bedoelt de topman dat hij de diverse Office-applicaties op meerdere platformen beschikbaar wil stellen. Het softwarepakket is daardoor niet langer gebonden aan één apparaat op één plek. Tot op heden is Office voor de iPad meer dan 27 miljoen keer gedownload uit de App Store.

Na de lancering van Office voor de iPad beloofde Nadella dat zijn bedrijf ook Office-versie voor Android-gebruikers gaat ontwikkelen. Een lanceringsdatum noemde de kersverse CEO niet, maar volgens anonieme bronnen zou deze voor het einde van het jaar op de markt verschijnen.

Bezitters van een Windows-tablet moeten wellicht nog tot de lente van 2015 wachten. Omdat Android een veel groter marktaandeel heeft dan Windows (slechts 2%), heeft het ontwikkelen van Office voor Android een hogere prioriteit voor Microsoft.

Beta-testers

Het feit dat Microsoft op zoek is naar beta-testers, geeft aan dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf al in een vergevorderd stadium is van Office voor Android. Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich bij Microsoft aanmelden als tester. Op de pagina van het pre-release program schrijft het bedrijf:

“The Office team at Microsoft is looking for participants to join us in pre-release beta programs!  Your feedback in these programs will be instrumental in building the best productivity software and services available. The programs will span across the full family of Microsoft Office client, server and cloud services.  The family of products include Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Visio, Access, Publisher and Outlook applications, as well as the Exchange, SharePoint and Project server products and cloud services.”

We benadrukken dat het hier om een beta-test gaat. Dat betekent dat er misschien nog meerdere beta-tests volgen en dat we wellicht nog maanden moeten wachten op de lancering van Office voor Android. Maar het is in eerste stap naar de lancering.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Microsoft Word Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Powerpoint Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Microsoft Excel Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Office alternatief / Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer