Vele klachten bij installeren iOS 7.1.2

58

Op Twitter regent het klachten van gebruikers die iOS 7.1.2 willen installeren, maar daarbij op problemen stuiten. De klachten gaan vooral over het vastlopen van de iPad, iPhone of iPod Touch tijdens het installatieproces.

Gisterenavond Nederlandse tijd rolde Apple de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem uit: iOS 7.1.2. Het betreft een kleine update die diverse bugfixes de wereld uit helpt, waaronder de connectiviteit en stabiliteit van iBeacon, datantransfer van accessoires van derden en versleuteling van bijlages in Apple’s e-mail applicatie.

Even downloaden en installeren van de nieuwe versie van het besturingssysteem en klaar is Kees. Helaas verloopt dit proces niet voor iedereen even soepeltjes. Op Twitter zijn vele klachten te vinden van gebruikers die tijdens het installatieproces op problemen stuiten. De een heeft het over een vastgelopen progress bar, de ander stelt dat zijn iDevice niet opstart na de installatie en op het logo van Apple blijft hangen.

iOS-7-1-2-update-klachten

Volgens iPhoneclub.nl doen de meeste klachten zich voor als je de update over-the-air uitvoert. Dat houdt in dat je een update uitvoert zonder je iPad, iPhone of iPod Touch op je computer aan te sluiten en iTunes te raadplegen.

Stappenplan

De redactie van iPhoneclub adviseert om de onderstaande stappen de ondernemen als je toestel tijdens het installatieproces is vastgelopen.

 1. Voer een harde reset uit (aan/uitknop net zolang ingedrukt houden totdat je apparaat uitgaat);
 2. Start je iDevice opnieuw op;
 3. Ga naar Instellingen > Algemeen > Info om te kijken of je iOS 7.1.2 hebt geïnstalleerd;
 4. Zo niet, probeer dan opnieuw iOS 7.1.2 te installeren.

Heb je dit meerdere keren zonder succes geprobeerd, dan kun je proberen om de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem via iTunes te installeren. Ga daarbij als volgt te werk:

 1. Sluit je iPad, iPhone of iPod Touch aan op je computer;
 2. Start iTunes;
 3. Klik rechtsboven in de hoek op het iDevice dat je gebruikt;
 4. Druk op Zoek naar update;
 5. Kies Download en werk bij.

Mocht ook dat niet werken, dan adviseert iPhoneclub om een systeemherstel uit te voeren. Let wel: zodra je dit doet ben je al data en bestanden kwijt. Maak daarom eerst een back-up voordat je een systeemherstel uitvoert.

Hebben jullie problemen ondervonden tijdens het installatieproces? Deel je mening door een reactie achter te laten!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 240 x 170 x 7.5 mm
 • Processor Apple A7 (dual-core) 64-bit
 • Gewicht 450 gram
 • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties
 • Schermdiagonaal 7.9 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 200 x 134.7 x 7.5 mm
 • Processor Apple A7
 • Gewicht 330 gram
 • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

58 reacties

 1. Ik heb wel problemen gehad en moest op mijn iPad inderdaad een systeemherstel doen. Ben nu al vier uur bezig om te redden wat er te redden valt, mijn laatste iCloud back-up was van zes maanden geleden, ik ben redelijk veel bestanden kwijt…

 2. Apple maakt er een zooitje van en, testen alvorens uit te rollen naar de eindgebruiker gebeurd ook niet meer. Heb je problemen dan is het jammer en zoek het maar uit. Ze hebben wel oog voor vormgeving en andere grafische tierlantijntjes maar software technisch nee…! Updaten via iTunes is niet meer van deze tijd. Waarom zit er dan de mogelijkheid in dit via OTA te doen? Ik wacht wel op versie 8.

  • Paul George op

   En iTunes is wel zo’n ongelofelijk waardeloos programma. Zo een puinhoop heb je bij een Nexus 5 helemaal nooit.

 3. PAul Schilders op

  heb idd ook problemen, bar loopt vast op de helft, al zo’n 3 uur!
  Als ik de reset probeer (aan/uit-knop) gebeurt er niks, heb hem een minuut of 5 ingehouden
  Help, wat te doen???

  • Druk de Home-knop en de Aan/Uit tegelijk in voor een herstart. Bij mij startte de iPad toen binnen 2 minuten op. Ook de update naar 7.1.2 was geslaagd.

   • effectief! Was mij hier ook al een paar uur aan het blindstaren op een vastgelopen progress bar. Afsluiten met Aan/uit-knop lukte niet. in Combinatie met de homeknop wel! Bedankt!

    Wel vreemd want de progress bar is nooit verder dan een kwart geraakt. En toch zie ik nu dat de update voltooid is…

   • Deze combinatie is voor iedereen niet even duidelijk. De tekst home knop en aan/uit knop tegelijk indrukken zou waardevolle aanvulling voor dit bericht zijn.

  • power + home button ingedrukt houden totdat de Phone uitgaat en opnieuw opstart. na opstarten even controleren of de update gelukt is (bij mij wel) suc6!

 4. Martien Waaijenborg op

  Ook ik had last van een vastloper.
  Vanmorgen kreeg ik melding dat iOS update 7.1.2 klaar stond om te worden geïnstalleerd op mijn iPad4.
  In mijn geval ging het om een OTA (over the air) installatie dus via WiFi.
  Nadat ik akkoord ging met de voorwaarden werd de update gestart, scherm zwart, vervolgens Apple logo met daaronder een streep die de voortgang aangeeft.
  Echter de voortgang stopte op zo’n 80%.
  Ik heb een paar uur gewacht en vervolgens via mijn PC gekeken wat je moet doen als een iOS-update blijft hangen. Ik bleek niet de enige met dit probleem, op twitter circuleren vele meldingen.
  Een harde reset bleek de oplossing, dus home-toets en aan-/uitknop tegelijk ingedrukt houden tot het scherm zwart wordt. Na opnieuwopstarten bij instellingen het versienummer gecontroleerd en daaruit bleek dat de installatie toch was uitgevoerd (althans bij mij).

 5. Mijn aan en uit knop dort het niet Meer en aan de pc reageert ie ook niet meer. Hij is tijdens de update uitgevallen terwijl ie aan de lader zat. Wat nu??

 6. Tijdens de update over air met mijn Iphone 4 hield de progressbar op met doorgaan. een harde reset werkte niet maar na een paar keer de powerknop + home knop in drukken startte de Iphone weer op zonder verlies van data. even zweten maar ik heb gelukkig altijd nog m”n backup.

  eerste keer problemen met IOS…. maar gefixed

 7. Één en al problemen sinds de update naar iOS 7. Mijn iPhone 4 is mega traag geworden, loopt vaak vast, is eigenlijk niet meer normaal te gebruiken. Baal er echt vreselijk van en wordt gedwongen om een nieuwe telefoon aan te schaffen….. Bedank Apple……. Twijfel of ik wel weer Apple zal kopen op deze manier.

 8. Installeren was geen probleem. Echter na de installatie is mijn geheel ipad instabiel. In twee dagen is deze al 3 keer vastgelopen. Daarna sluit deze af en start opnieuw op

 9. Installatie versie 7.1.2. een ramp. Installatie blijft hangen, uitzetten iPad lukt niet, batterij leeggelopen en wordt niet meer opgeladen. Ipad niet meer bruikbaar. Dit niet gewend van Apple. Heeft iemand een tip wat ik nu kan doen….

 10. Iphone 5c net proberen updaten met ios 7.1.2, wat een ramp. Iphone vastgelopen, kan hem zelfs niet meer uitzetten… Iemand tips hoe ik dit snel kan oplossen?

 11. Zowel op de iPad als op de iPhone alles kwijt!
  Beide apparaten hebben 3 uur lang op hetzelfde beeld vastgestaan en moest dus een herstel uitvoeren.
  Elke avond word er een reservekopie gemaakt via iCloud, maar geen reservekopie terug te vinden via itunes!
  Zowel iPad als iPhone volledig terug naar de fabrieksinstelling en dus alle berichten en foto’s kwijt!
  Bedankt Apple, voor deze waardeloze update!

 12. Mijn ipad 2 en iphone 5S lopen beiden vast ! Beide toestellen kan ik niet uitplaatsen. En de batterij loopt helemaal leeg.

  De ipad update via wifi. De iphone via itunes… allebei even erg.

  Wat nu ?

  • zopas iphone toch kunnen terug opstarten. Je moet zowel de aan/uitknop als de rode bol gelijkertijd induwen, en dan maken dat je aangesloten bent op stroom !!

   En dan opnieuw instructies gevolgd als hierboven : Ga naar Instellingen > Algemeen > Info om te kijken of je iOS 7.1.2 hebt geïnstalleerd;

   en is geïnstalleerd.

   Enkel ipad moet opnieuw hersteld… shit al die foto’s ! en geen reservecopie van voor ons verlof…

 13. Bruno Douma op

  Nadat ik de update heb gedaan is mijn iPad air heel traag geworden kan geen filmpje meer afspelen downloaden duurt heel lang drama

 14. Heb getracht ios 7.1.2 te installeren op mijn Ipad2 via de kabel. ITunes kwam met de melding dat de installatie mislukt was en vervolgens bleef mijn ipad2 hangen op het ITunes logo en connectie kabeltje.
  Na tig keer een harde reset te hebben gedaan is het resultaat onveranderd???? (iTunes logo + connectiekabeltje).

  Heeft iemand suggesties???

  • Het probleem inmiddels verholpen door de Ipad steeds in een andere USB-poort te connecten. In de poort waar ikstandaard in connect gebeurde er niets. aansluiten op een adere poort, harde reset en toen kwam er weer een beetje leven in de Ipad. Na een keer of 3 wisselen van poort begon de Ipad te herstellen. Heb van het een en ander wat foto’s gemaakt met mijn Samsung telefoon (DIE WERKT WEL NA EEN SOFTWARE UPGRADE). Al met al ongeveer een uurtje of 8 met dit probleem bezig geweest. Hartelijk dank APPLE!
   Bij de volgende upgrade eerst maar eens Googelen op Upgrade problemen voordat ik g installeren

 15. Ipad vastgelopen bij installeren ios 7.1.2. Nu blijft hij halverwege installeren hangen. Gaat ook niet meer uit.
  Nooit meer Apple. Gaat terug naar de baas.

 16. heb ook problemen iphone 5 en ipad 2 zijn goed maar de iphone 4s van mijn vriendin kan geen geluid meer maken als ik haar bel wel een beltoon maar geen typ geluid of muziek meer mogelijk

 17. nadat ik update 7.1.2 geinstaleerd heb ik geen wifi meer van alles geprobeerd hard reset nieuw geinstaleerd iemand nog een oplossing voor mijn probleem

 18. Ik had het probleem met mijn iPad dat ik het appeltje zag met een streep eronder die bleef hangen
  Gelukkig kwam ik bij toeval hier terecht,zag de tip om de aan/uitknop en de homeknop in te houden en hij doet het weer,dank jullie wel❕❗

 19. Sinds de update heeft mijn iphone 4s problemen met WIFI zorg dat hij er voor zorgt dat mij thuis wifi plat gaat. Iedere minuut vraagt hij een IP adres. Dat doet hij 2 keer met een minuut tussen pose om daarna weer te vragen maar dan met 2 minuten tussen pose, dan 3 minuten tussen pose om weer te beginnen met 1 minuut tussen pose en dit doet hij uren achter elkaar. Voor de upgrade stabiel wifi gehad. Kan niet terug gaan in IOS dus baal van de update. Het is geen stap voorwaarts maar 2 stappen terug

 20. Walter,

  Hier hetzelfde probleem met update naar 7.1.2
  Ook geen stabiel WiFi meer op iPhone 5s en ipad 2. Balen, erg irritant.

  Iemand een tip ? Heb al opnieuw netwerk ingesteld e.d.

 21. Hier zelfde verhaal.
  Na hem een nacht te hebben laten ‘updaten’ kreeg ik de vraag hem aan te sluiten op itunes.
  Heel het stappen proces wat volgde was verwarrend en NIET GEBRUIKSVRIENDELIJK dus. Iets wat Apple normaal gezien pretendeert te zijn.
  Ik eindigde dus met een overschrijving van mijn laatste backup met een blanco installatie.
  ik dacht even WTF APPLE!
  Sinds Jobs er niet meer is gaat het echt bergaf.
  Ik ga nu toch echt wel meer naar Android in de toekomst kijken ook al staat mijn huis vol apple

 22. Sharon van der Woning op

  Ik kan mijn toestel niet meer opladen sinds de update. Ik krijg de melding “dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund” als ik mijn lader aansluit.

 23. Manus van Geffen op

  Ik ben al mijn contacten kwijt, ik heb een iphone 4, waar ze gelukkig nog wel opstaan, en heb hiervan een recente back-up gemaakt. Hoe krijg ik de contacten weer terug op mijn IPad

 24. Manus van Geffen op

  Ik ben al mijn contacten kwijt op mijn IPad. Gelukkig staan ze nog wel op mijn iphone 4. Ik heb daarvan een recente back-up gemaakt. Hoek tijg ik die contacten weer terug op mijn IPad? Svp stap voor stap vertellen, ik ben een behoorlijke leek.

  • Alhoewel de voortgangsbalk bij mij ook op ca 80 % bleef hangen bleek IOS7 gisteravond toch geïnstalleerd te zijn. ik heb daarna nog geïnternet en de krant gelezen. Vanochtend is het echter ineens een puinhoop! de Ipad P R A A T tegen mij bij alles wat je aanraakt en zegt dat je dubbel moet klikken op te openen. Bij dubbelklikken opent hij echter alleen de agenda. Andere apps zijn niet te benaderen. Ook kan ik niet naar de andere pagina’s waar de rest van mijn apps staan. Kortom: volledig onbruikbaar…….

   Ik heb alle bovenstaande adviezen geprobeerd maar niets helpt. het enige wat mij nu denk ik nog rest is een volledige systeem herstel (vraag mij af of dat wel de oplossing is?????). ben dan wel alles kwijt.

   Pfffff wat een puinhoop. Zolang alles werkt is het werkelijk een schitterend apparaat maar nu…..

 25. Char Rulus op

  Vandaag iPad air aangeschaft.
  Bij het instellen werd de nieuwste iOS geinstalleerd.
  Merkte al direct dat er iets mis gaat met het geluid.
  Wie kan duidelijkheid verschaffen?
  Gaat het om een hardware-probleem of om is er iets met de installatie?
  Terugbrengen en geld terug vragen of?

 26. Hier ook een Iphone 5 die hangt tijdens het opstarten.

  Update uitgevoerd met itunes, vooraf wel een backup gemaakt. ppfffff

 27. Natasja Bruin, de op

  Gisteravond de update uitgevoerd op mijn iphone4. Idd, op 80% geen voortgang meer.
  Harde reset uitgevoerd, update bleek na herstart tóch uitgevoerd! Alles doet het perfect. Dit is mijn eerste probleem met Apple in 6 jaar, dus mij hoor je niet klagen 🙂

 28. Mijn iPad mini is vastgelopen denk ik
  Doet niks meer, laad niet op, resetten via het samen indrukken van home knop en aan/uit knop werkt niet.
  Vanmorgen ging het ineens volledig gedaan,
  Ik heb hem via een abbonement van de Telegraaf gehad maar die hebben mij geen garantie bewijs geleverd. Dus ik heb door de Telegraaf een groot probleem!!!
  Wie kan mij helpen????????
  Al mijn dokters afspraken staan erop!!!!

  • In feite is de Telegraaf verantwoordelijk voor de garantie op de tablet. Het feit dat jij de iPad gratis heb gekregen bij een abonnement speelt hierin niet mee. De tablet moet gewoon goed functioneren. Je zult dus echt bij de Telegraaf moeten zijn voor de garantie op dit product. Het kan zijn dat een andere leverancier de uitlevering (en garantie) overnemen van de Telegraaf, maar toch is de Telegraaf verantwoordelijk.

   Gelukkig heb je een iPad en is Apple altijd heel coulant bij het behandelen van service-vragen zoals deze. Mogelijk heb je de mogelijkheid om naar een Applewinkel te gaan (in Amsterdam, Haarlem of Den Haag?). Zij kunnen je ongetwijfeld ook verder helpen.

 29. Uppdatera en dus geen update.als ik min spellen wil update.
  En dit werkt niet. Krijg een melding in een of ander land wat ik niet kan.
  En mijn spellen spelen kan ik niet meer.

 30. ik heb ook het probleem dat me iphone niet wilt updaten
  ik heb geprobbeerd om hem te resetten maar dit doet hij niet
  als ik hem aansluit op itunes gaat hij updaten maar dan zegt t ineens kan de software niet vinden
  en als ik me iphone aanzet zegt hij dat ik hem moet aansluiten op itunes maar ik kom er niet verder mee
  wie kan me hierbij helpen?
  groetjes engelien

 31. mijn iphone is ook vast gelopen. Ik kan hem niet resetten omdat mijn vergrendelknop kapot is. Ook kan ik niet met itunes verbinding maken omdat ik toestemming moet geven met mijn telefoon alleen is dit niet mogelijk omdat hij dus met de update bezig is. Wat moet ik nu doen??

 32. na itunes update alles weg , onvindbaar, geen muziek, geen filmpjes, niets!! echt *** alleen mijn aangekochte spullen staan nog in Itunes. Op mijn andere mac snel de aut update uitgezet. Wat een klotstreek, ik kan het niet naders zeggen. Ik was apple fan maar begin weer heel hard te twijfelen.

 33. Na de update van ITunes zijn de foto:s en het muziekbestand verdwenen op mijn IPhone4 In een poging om de fotobestanden en de muziekbestanden terug te zetten op de IPhone krijg ik een melding dat dat niet gaat omdat ik niet voldoende bevoegdheid heb

  Hoe kan ik dat oplossen?

Reageer