NVIDIA belooft: Tegra Note 7 krijgt update naar Android L

0

Vorige week toonde Google de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem aan de buitenwereld: Android L. Sindsdien speculeren media erop los welke tablets en smartphones straks een update van het besturingssysteem krijgen. Fudzilla weet uit betrouwbare bron dat de Tegra Note 7 van NVIDIA straks zeker een update krijgt. Een exacte datum kon de bron echter niet noemen.

Dat schrijft techwebsite Fudzilla.

Specificaties Tegra Note 7

Eind september vorig jaar presenteerde NVIDIA de Tegra Note 7. Het was een zogeheten referentietablet met goede specificaties en een aantrekkelijk prijskaartje van 199 dollar die de strijd aangaat met Google Nexus. Inmiddels heeft chipfabrikant NVIDIA aangekondigd dat het ook een 4G-model op de markt gaat brengen.

De Tegra Note 7 heeft een 7 inch LCD-display met een resolutie van 1280 x 800 pixels en pixeldichtheid van 215 ppi. Onder de motorkap heeft NVIDIA een quadcore-processor van eigen makelij geplaatst: de Tegra 4, die geklokt is op 1.8 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1 GB. Je hebt standaard 16 GB om al je foto’s en filmpjes op te slaan. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je het geheugen met microSD-kaartje uitbreiden naar maximaal 32 GB.

Verder is de Tegra Note 7 uitgerust met een 5 en 2 megapixelcamera, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 (LE), micro USB 2.0-poort, microHDMI-aansluiting en Android 4.4 (KitKat).

Shield Tablet

We kunnen met een grote mate van zekerheid zeggen dat NVIDIA meer voor ons in petto heeft. Begin mei kwamen de eerste geruchten over een nieuwe gamingtablet van NVIDIA boven water. Aanvankelijk dook de codenaam Mocha op in de database van GFXbench, maar als snel zagen we een andere naam voorbijkomen: Shield Tablet.

Vorige maand plaatste NVIDIA een pagina online waar de Shield Tablet al te koop werd aangeboden. Toen de chipfabrikant de fout ontdekte, haalde ze de pagina direct offline. Techwebsite The Digital Reader wist nog net op tijd een screenshot van de betreffende pagina te maken.

Android L

Wat we op dit moment al zeker weten, is dat de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 7 (2012 en 2013 editie) een update naar Android L krijgen. HTC en Motorola hebben al laten weten dat zij een update uitbrengen voor diverse smartphones.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent Android L? Daarvoor kun je terecht in het Android L dossier op Tabletguide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer