Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
26 juni 2014

Nieuwe Android-versie krijgt Knox-integratie

samsung-knox

Google en Samsung slaan de handen ineen. De Amerikaanse zoekmachinegigant presenteerde gisteren op Google I/O de nieuwste van zijn mobiele besturingssysteem: Android L. Het Zuid-Koreaanse Samsung stelt delen van zijn eigen beveiligingstechnologie Knox beschikbaar voor deze versie van het Android-besturingssysteem.

Dat zegt Samsung in een persverklaring tegenover Tablet Guide.


Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland, zegt zeer blij te zijn met de samenwerking met Google en ziet kansen voor beide partijen weggelegd.

“Als drijvende kracht achter Android-toestellen, heeft Samsung een unieke positie om aan de behoeften van de snel veranderende mobiele beveiligings- en privacywensen van Android-gebruikers te voldoen. We zijn verheugd met deze mogelijkheid om met Google samen het zakelijke ecosysteem van Android te verbeteren om zo de beste zakelijke Android-toestellen te produceren. Hierdoor kunnen medewerkers nog beter mobiel werken.”

Afgelopen maart lanceerde Samsung Knox in Nederland. Knox is een beveiligingsoplossing voor zakelijke gebruikers van Android-tablets en -smartphones van Samsung. Je kunt het zien het als een extra beveiligingslaag op je Android-toestel. De software bestaat uit een app en een licentie. De app plaatst een container op mobiele apparaten waar gebruikers hun bestanden en applicaties veilig kunnen opslaan.

Met Knox kun je privé en zakelijk naast elkaar draaien. Met één vingerdruk kun je schakelen tussen leefsferen. Daarnaast biedt het softwarepakket onder meer beveiligde opslag in de container, beveiligde verbinding met zakelijke netwerken en apparaatbeheer.

Tablet Guide zette in het artikel ‘Wat is Samsung Knox en wat kun je er mee?’ alle ins en outs over Knox op een rijtje.

Samsung zegt met de integratie van Knox tegemoet te komen aan de vraag naar een flexibel en veilig mobiel platform. “Samsung heeft veel gedaan om Android geschikt te maken voor grote bedrijven. Voor die bijdrage aan het Android open-source project zijn wij Samsung heel dankbaar”, aldus Hiroshi Lockheimer, vicepresident Engineering van Android.

Android L kent een nieuwe interface om het uiterlijk tussen verschillende platformen gelijk te trekken. Daarnaast zijn de prestaties verbeterd, is het besturingssysteem energiezuiniger, ondersteunt het 64-bits chips en kun je apps activeren vanuit de lockscreen. Het nieuwe mobiele besturingssysteem komt in het najaar op de markt.

Auteur: Anton Mous

Anton is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie en online journalistiek. De afg... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.