Inloggen RegistrerenTip ons Contact
25 juni 2014

Google onthult Android Auto

Android Auto

Android L maakt nog dit jaar zijn opwachting in auto’s. Dat heeft Google vandaag aangekondigd tijdens de Google I/O Keynote speech. Samen met meer dan 40 partners werkt Google in de Open Auto Alliance aan het besturingssysteem voor in-car entertainment systemen. De eerste auto’s met een Android Auto systeem rollen later dit jaar van de band.

Het Android Auto apparaat zal voor de werking afhankelijk zijn een Android smartphone. Dit heeft als nadeel dat je auto entertainment systeem waardeloos zal zijn zonder je smartphone. Het voordeel is dat een upgrade of update van je telefoon ook nieuwe mogelijkheden naar je autoradio kan brengen.


Het systeem richt zich primair op de belangrijkste Android functies voor de moderne chauffeur, namelijk navigatie, communicatie en muziek. De navigatie wordt uiteraard door Google Maps verzorgd en de muziek speel je in Google Play Music. Voor de communicatie heeft Google zich vooral gericht op spraakbesturing. Hiermee ben je in staat SMS berichten te citeren en je systeem allerlei mondelinge commando’s te geven. Notificaties die normaal op je telefoon zichtbaar zijn, zullen ook op het Google Auto display getoond worden.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.