NVIDIA-tablet opgedoken op website FCC

0

Op de website van de Federal Communications Commission (FCC), het Amerikaanse overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de handhaving van alle wetten en regels op het gebied van telecommunicatie en certificaten uitreikt, is een onbekende tablet van chipfabrikant NVIDIA opgedoken: de P1761W.

Over de mysterieuze tablet zijn weinig details bekend, behalve dat deze is voorzien van WiFi 802.11 a/b/g/n en Bluetooth 4.0 (Low Energy). Op tekeningen zijn aan de onderkant twee gleuven te zien, die wellicht voor een docking station bestemd zijn. Reden om dit te vermoeden is dat de documenten meer dan eens verwijzen naar een tablet PC.

Uit de bijgevoegde labels blijkt dat NVIDIA plannen heeft om de tablet internationaal te lanceren. Wanneer dit zal gebeuren is momenteel uiteraard niet bekend.

Shield Tablet

De vraag is om wat voor tablet het in de documenten van de FCC gaat. Al enige tijd gaan er geruchten de ronde dat NVIDIA aan een nieuwe gamingtablet werkt: de Shield Tablet.

Begin mei dook ineens een onbekende tablet van de Amerikaanse chipfabrikant op in de benchmarkdatabase van GFXbench. Volgens de database heeft de Shield Tablet een 7.9 inch display met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels. De tablet draait op de eigen Tegra K1 quadcore-processor met Kepler GPU, die geklokt is op een snelheid van 2.1 GHz.

Verder is de tablet naar verluidt voorzien van een werkgeheugen van 2 GB, een opslagcapaciteit van 16 GB, Bluetooth, WiFi, GPS, een 7 megapixelcamera aan de achterzijde en een 4.8 megapixelcamera aan de voorkant. Ten slotte draait de Shield Tablet op Android 4.4.2 (KitKat) en is deze uitgerust met GameStream. Hiermee kunnen gamers pc-spellen afspelen op een mobiel apparaat.

Volgens de eerste voorzichtige schattingen kost de Shield Tablet 299 tot 349 dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer