Swiftkey ontvangt update naar versie 5.0 en wordt gratis

0

Swiftkey is een populair alternatief toetsenbord in de Google Play Store dat tot vandaag €3,99 kostte. Vanmorgen heeft de applicatie een update ontvangen, welke onder andere nieuwe emoticons en een heuse Thema-winkel brengt. Daarnaast hebben de makers besloten Swiftkey gratis te maken, om zo meer gebruikers aan te spreken.

De applicatie Swiftkey is al jaren enorm populair in de Google Play Store, zo laten het aantal downloads (tussen de 1 en 5 miljoen) en de vele recensies (bijna 450.000, met een gemiddelde van een 4,7) zien. In dit artikel bespreek ik de Android-versie, een variant voor iOS (8) komt binnenkort.

Gratis met in-app aankopen

De applicatie kostte tot vandaag €3,99 maar is nu gratis te downloaden. Waarom? Swiftkey meldt dat ze meer gebruikers kennis met de app willen laten maken. Omdat de applicatie nu gratis is en de makers – logischerwijs – wel inkomsten willen blijven genereren brengt de update een eigen thema-winkel met zich mee. Gebruikers kunnen hier gratis en betaalde thema’s – voor het toetsenbord – downloaden. Een los thema kost zo’n 90 cent, er zijn ook pakketten te vinden met 5 thema’s, waar je €2,69 voor dient te betalen. Mensen die voor Swiftkey betaald hebben kunnen gratis een Premier-pakket downloaden, welke bestaat uit 10 thema’s en voor nieuwe gebruikers 5 euro kost. Een leuk bedankje, en het laat zien dat Swiftkey haar oude gebruikers niet is vergeten.

Verdere verbeteringen en nieuwigheden

De update, die vanmorgen in de Google Play Store verscheen, brengt Swiftkey naar versie 5.0. Deze bevat – naast de eerder genoemde thema-winkel – diverse verbeteringen, bijvoorbeeld in het voorspellen van woorden. Ook Swiftkey Flow – waarmee je kunt typen door met je vinger over het scherm te vegen – is wat verbeterd, voor een nog betere herkenning.

Ook introduceert de update meer dan 800 emoticons, welke je in de Swiftkey-instellingen kunt activeren. Bij het lang indrukken van de enter-toets verschijnt een rij emoticons, vergelijkbaar met die van Whatsapp. Swiftkey is al tijden volledig in het Nederlands te gebruiken en ook cloud-ondersteuning ontbreekt niet.

Swiftkey downloaden?

Zoals eerder gezegd is de app nu volledig gratis te gebruiken, al kun je door middel van in-app aankopen nog extra losse thema’s kopen. Mocht je Swiftkey nog nooit geprobeerd hebben dan is dit dé reden om hem eens te downloaden uit de Play Store. Zijn er lezers die Swiftkey gebruiken, of zijn jullie fan van alternatieven als Swype of het standaard Google-toetsenbord?

 

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

SwiftKey SwiftKey

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Toetsenbord
  • Downloaden

Over de auteur

Reageer