Opnieuw aanwijzing voor bestaan Shield Tablet

0

We horen al enige tijd geruchten dat chipfabrikant NVIDIA op de achtergrond aan een tablet werkt die zich richt op gamers. Op de Tegrazone website verscheen gisteren voor het eerst een concrete aanwijzing dat de geruchten best wel eens waar zouden kunnen zijn. Daar was een pagina opgenomen waar de geruchtmakende tablet te koop zou zijn. Inmiddels is de pagina weer offline gehaald, maar The Digital Reader wist nog op tijd een screenshot te maken.

Helaas geeft de screenshot weinig informatie vrij. Op de afbeelding is de naam Shield Tablet duidelijk af te lezen. In de container voor de beschrijving is geen informatie opgenomen over de (specificaties van de) mysterieuze tablet. Wel is een grote QR-code opgenomen op de pagina. Zodra je deze code scant met je smartphone, wordt de webshop van NVIDIA geopend. Echter, je komt dan niet terecht op de pagina waar je de geruchtmakende tablet kunt kopen. In plaats daarvan beland je op een pagina waar je de originele NVIDIA Shield kunt kopen.

Begin mei kwamen de eerste geruchten over een nieuwe gamingtablet van NVIDIA boven water. Aanvankelijk dook de codenaam Mocha op in de database van GFXbench, maar als snel zagen we een andere naam voorbijkomen: Shield Tablet.

Specificaties

Volgens de becnhmark heeft de Shield Tablet een 7.9 inch display met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels. De tablet draait op de eigen Tegra K1 quadcore-processor met Kepler GPU, die geklokt is op een snelheid van 2.1 GHz.

Verder is de tablet naar verluidt voorzien van een werkgeheugen van 2 GB, een opslagcapaciteit van 16 GB, Bluetooth, WiFi, GPS, een 7 megapixelcamera aan de achterzijde en een 4.8 megapixelcamera aan de voorkant. Ten slotte draait de Shield Tablet op Android 4.4.2 (KitKat) en is deze uitgerust met GameStream. Hiermee kunnen gamers pc-spellen afspelen op een mobiel apparaat.

De eerste prijsschatting van de Shield Tablet is inmiddels ook al opgedoken: 299 tot 349 dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer