iOS 8: creditcard gegevens invoeren met camera

0

iOS biedt je al jaren de mogelijkheid om je creditcard gegevens op te slaan in een beveiligde ‘sleutelhanger’. Zodra je gevraagd wordt om die informatie online in te voeren, helpt het systeem je direct bij het invullen. Vanaf iOS 8 wordt het invoeren van die creditcard-gegevens nog eenvoudiger, want de nieuwe versie van het OS laat je de gegevens scannen met behulp van de iPad camera.

Zodra je de kaart op de juiste manier voor de camera positioneert, herkent de software je creditcard nummer en expiratiedatum. Daardoor hoef je deze gegevens niet langer handmatig in te voeren. Het systeem werkt niet alleen om de sleutelhanger te vullen, maar kan ook ingezet worden om online formulieren direct in te vullen.

Een vergelijkbaar systeem wordt momenteel al gebruikt om iTunes cadeaukaarten in te voeren in iTunes.

Apple presenteerde iOS 8 afgelopen week tijdens de WWDC conferentie in San Francisco. iOS 8 brengt een aantal kleine en grote aanpassingen naar het besturingssysteem, waaronder Airdrop, Handoff en een nieuw berichtencentrum. Meer informatie over iOS 8 kun je hier terugvinden.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer