Alternatief toetsenbord-app SwiftKey komt naar de iPad

0

De populaire applicatie Swiftkey komt naar de iPad. Het goede nieuws werd gisterenavond gebracht door de ontwikkelaars van het alternatieve toetsenbord. Momenteel is Swiftkey slechts in een volledige versie te gebruiken op Android-tablets en Android-telefoons, als vervanger van het standaard Android-toetsenbord of het virtuele keyboard van de tabletfabrikant (bijvoorbeeld Samsung). Op de iPad (en iPhone) is Swiftkey vooralsnog in een beperkte variant te gebruiken. Met de komst van iOS 8 naar de meest recente iPads en iPhones komt hier verandering in.

Een van de wijzigingen van Apple in iOS 8, ten opzichte van de huidige iPad-software, is het beleid omtrent het tekstinvoer op het iPad-scherm. Tot nu toe is alleen het standaard iPad-toetsenbord van Apple beschikbaar, wanneer je iets op je iPad wil typen.

Met de komst van iOS 8, ergens in de herfst van 2014, komt hier verandering in. Dan is het mogelijk om voor third party appontwikkelaars om zelf een ander toetsenbord te maken en aan te bieden via de App Store.

SwiftKey is als eerste aan de beurt om aan te geven dat het de overstap naar iOS graag maakt. Men zegt al bezig te zijn met het ontwikkelen en het ontwerpen.

Hierbij kan men gebruik maken van de SwiftKey Note applicatie, die in januari van dit jaar is geïntroduceerd. Omdat alternatieve schermtoetsenborden niet waren toegestaan ontwikkelden de makers van Swiftkey een speciale notitie-app waarbinnen het mogelijk is om te typen met het bekende Swiftkey toetsenbord.

Naast Swiftkey zeggen ook de makers van Fleksy dat ze de Android-app om gaan zetten in een toepassing voor iOS.

Het lijkt logisch dat ook andere grote toetsenbord-apps de overstap zullen maken, gezien het grote marktaandeel van iOS in de mobiele markt en de tabletmarkt. Het is dan ook wachten totdat bijvoorbeeld de makers van Swype de making of van de iOS-app aan zullen kondigen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

SwiftKey SwiftKey

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Toetsenbord
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer