Apple introduceert iOS 8

0

Apple heeft zojuist iOS 8 gelanceerd, een nieuwe versie van het besturingssysteem dat draait op de iPad, iPhone en iPod Touch. De presentatie was onderdeel van de WWDC developer conferentie in San Francisco. iOS 8 brengt een aantal kleine en grote aanpassingen naar het besturingssysteem, waaronder Airdrop, Handoff en een nieuw berichtencentrum.

Airdrop

Het inmiddels bekende Airdrop zal gaan werken tussen iOS 8 en het eveneens nieuw aangekondigde OS X Yosemite. Met Airdrop kunnen bestanden eenvoudig worden gedeeld tussen diverse apparaten. Tot nu toe werkte Airdrop alleen tussen iOS apparaten of OS X apparaten. Vanaf nu is de blokkade tussen de OS’en opgeheven.

Handoff

Met behulp van Handoff wordt het mogelijk een handeling die gestart is op het ene device, op te pakken op een ander device. Start je bijvoorbeeld met het opstellen van een mail op je OS X MacBook, maar wil je de mail afmaken op je iOS apparaat? Dan toont je iOS apparaat direct de juiste mail op het scherm, zodat de overstap vloeiend verloopt en volledig real-time wordt gesynchroniseerd.
Een soortgelijke synchronisatie vindt plaats bij telefoongesprekken, waarbij je een inkomend gesprek op je iOS device kunt opnemen op je OS X apparaat.

Berichtencentrum

Ook het berichtencentrum heeft een opfrisbeurt gekregen in iOS 8. De belangrijkste toevoeging zijn de interactieve notificaties, een methode die we al enige tijd kennen van Android. Het betekent dat notificaties vanaf iOS 8 ook een handeling kunnen starten, zoals een reply, like of andere interactie. Ongewenste berichten kunnen met een swipe direct genegeerd worden.

Spotlight

Spotlight is niet nieuw, maar wel vernieuwd. De Spotlight zoekfunctie put nu uit nog meer bronnen en geeft betere suggesties voor je zoekopdracht, zo belooft Apple.

QuickType

Het QuickType toetsenbord van iOS 8 geeft betere suggesties tijdens het typen. Het systeem is contextgevoelig en zal dus andere suggesties geven op basis van de conversatie waaraan je deelneemt. Het systeem is zelflerend en zal dus over de tijd steeds beter leren voorspellen welke worden je zoekt. Helaas is de dienst nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer