Nu officieel: HP introduceert Slate 500

0

Na maandenlange geruchten en speculaties heeft HP eindelijk de Slate 500 onthuld. De HP Slate 500 wordt een zakelijke tabletpc met Windows 7 als besturingssysteem. In eerste instantie zal dit tablet slechts in de VS officieel worden uitgebracht voor een prijs van 799 dollar . Later belist HP eventueel over uitbreiding van de officiële verkoopkanalen naar andere landen

Maar, wat koop je dan voor zo’n 800 dollar? HP heeft de term ‘zakelijk’ wel erg letterlijk genomen. Voor de 800 dollar krijg je een 8.9 inch multi touchscreen tablet (1.024 x 600 pixels), wat aangestuurd wordt met je vingers of met de HP Slate Digital Pen. Indien gewenst kun je gebruik maken van een optioneel toetsenbord en muis. De rand van dit multimedia-tablet is van metaal en de achterkant van rubber-achtig materiaal, wat dit tablet een robuust uiterlijk geeft.

De 1,86 GHz Intel Atom Z540 processor in combinatie met 2 gigabyte RAM en 64 gigabyte schijfruimte (SSD) zullen in de zakelijke notebook-markt niet als indrukwekkend overkomen, maar in de categorie tablets begeeft HP zich met deze specificaties absoluut in de top! Natuurlijk ontbreken de Wi-Fi- en bluetooth-functionaliteit en een gecombineerde hoofdtelefoon- en microfoon-aansluiting niet. Dit alles weegt bij elkaar slechts 680 gram!

De HP Slate 500 maakt gebruik van 2 camera’s. Een VGA camera aan de voorkant die geschikt is voor video conferencing en een 3 megapixel camera aan de achterzijde.

Share.

Over de auteur

Reageer