Bevestigd: Galaxy Tab S heeft vingerafdrukscanner en Ultra Power Saving Mode

0

Samsung doet kennelijk weinig moeite om het hoe en de wat rondom de Galaxy Tab S geheim te houden. SamMobile heeft vandaag de hand weten te leggen op de firmware van de SM-T800, dat is een overzicht van de door de fabrikant ingebouwde software. Daaruit blijkt dat de aanstaande tablets beschikken over een vingerafdrukscanner en een functie die Ultra Power Saving Mode heet.

SM-T800 is de artikelcode voor de Samsung Galaxy Tab S (10.5) WiFi only-variant. Het kleine broertje, de Galaxy Tab S (8.4), heeft SM-T700 als codenaam. Van de laatste doken gisteren voor het eerst de specificaties op in de database van online benchmark AnTuTu.

Volgens AnTuTu heeft de Galaxy Tab S (8.4) een 8.4 inch AMOLED-display met een qhd-resolutie van 2560 x 1600 pixels. Onder de behuizing schuilt een octacore Exynos 5 5420-processor met een kloksnelheid van 1.9 GHz. Deze gaat gepaard met een ARM Mali-T628 GPU, 3 GB aan RAM-geheugen en een opslagcapciteit van 32 GB. De achterkant heeft volgens de benchmark een 8 megapixelcamera, terwijl de voorzijde genoegen moet nemen met 2 megapixels. De tablet draait op Android 4.4.2 (KitKat), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

De specificaties van de Galaxy Tab S (10.5) komen exact overeen met de kleinere AMOLED-tablet. Althans, volgens de geruchten dan, want Samsung heeft tot op heden geen uitspraken gedaan omtrent de specificaties van de tablets. Op donderdag 12 juni weten we wellicht meer, want die dag houdt het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een tabletevenement.

Vingerafdrukscanner

Wat we nu al met zekerheid kunnen zeggen is dat de Galaxy Tab S-tablets straks een vingerafdrukscanner krijgen. Dat blijkt uit de firmware, waar SamMobile de hand op heeft weten te leggen. Deze is verwerkt in de home-knop van de tablet. Hiermee is het mogelijk om de tablet te vergrendelen en ontgrendelen, meerdere gebruikersprofielen aan te maken en online betalingen te verrichten met PayPal.

Ultra Power Saving Mode

Een tweede feature die zijn debuut maakt op de Galaxy Tab S is Ultra Power Saving Mode. Hiermee is het mogelijk om de batterijduur te verlengen, bijvoorbeeld door de output van de kleuren aan te passen. Uit afbeeldingen die SamMobile uit de firmwarebeschrijving heeft gehaald, blijkt dat je met deze optie energie kunt besparen door de layout van het display aan te passen en de toegang tot apps kunt beperken. Wat Ultra Saving Power Mode precies inhoudt, zullen we zien als Samsung de tablets officieel onthult.

Meerdere foto’s uit de firmwarebeschrijving zien? Daarvoor kun je terecht op de website van SamMobile.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer