Photoshop Touch krijgt nieuwe features

0

Photoshop Touch voor tablets en smartphones heeft gisteren een opfrisbeurt gekregen. Naast diverse bugfixes heeft Adobe in de update enkele nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd.

Het gaat om Adobe Photoshop Touch v1.6 (voor tablets) en v1.2 (voor smartphones).

In de nieuwe versie zijn diverse bugs verholpen. Zo had de applicatie de neiging om te crashen als het synchroniseerde met Creative Cloud (CC) of als het opslaggeheugen van het mobiele apparaat te laag was. Dat probleem behoort nu tot het verleden. En mocht het dan toch een keer verkeerd gaan, tegenwoordig heeft de app een auto recorvery functie als ie crasht en je de wijzigingen nog niet opgeslagen hebt.

Daarnaast heeft Adobe meerdere brushes toegevoegd om kleine correcties aan te brengen of zeer gedetailleerd te tekenen. Ook is de Quick Selection tool voortaan beschikbaar, waarmee je snelle en grove gebieden kunt selecteren. Voortaan kun je ook gebruik maken van Android fonts als je teksten wilt typen en is de galerij voor geselecteerde afbeeldingen aangepast.

Een laatste wijziging is dat EXIF-data behouden blijft als je een JPEG-afbeelding bewerkt. EXIF staat voor Exchangeable Image File Format. Deze metadata, die ontwikkeld is voor spiegelreflexcamera’s, bevat gegevens over de foto en de camera waarmee deze is genomen. Enkele voorbeelden van EXIF-data zijn datum, tijd, geografische locatie, merk en type van de camera, sluitertijd, diafragma en belichtingscompensatie.

Adobe Photoshop Touch is geen volledige versie van het alombekende fotobewerkingsprogramma.  Dat komt omdat tablets en smartphones niet over dezelfde rekenkracht beschikken als pc’s. Om de applicatie op je Android-apparaat te kunnen gebruiken, dient je tablet op Android 3.1 (Honeycomb) of hoger te draaien. Verder zijn een scherm van minimaal 7 inch en een resolutie van 1024 x 600 pixels vereist. Voor de iPad geldt dat deze uitgerust is met iOS 5 of hoger en je over een iPad 2 of hoger beschikt, of eerste generatie iPad Mini.

Adobe Photoshop Touch is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store en App Store voor een prijs van respectievelijk 7,99 euro en 8,99 euro.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer