‘Naam NVIDIA-tablet onthuld: Shield Tablet’

0

Vorige week schreef Tablet Guide al dat chipmaker NVIDIA werkt aan een 7 inch Android-tablet, die bekend staat onder codenaam Mocha. Inmiddels is ook de officiële naam van de tablet opgedoken: Shield Tablet.

Dat zegt althans Fudzilla, dat claimt op de hoogte te zijn van de plannen van NVIDIA. Hoe de techwebsite aan deze informatie komt, is onbekend.

Specificaties Shield Tablet

Uit de gegevens van online benchmark GFXBench bleek eerder dat de tablet een 7.9 inch display met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels en een pixeldichtheid van 324 ppi. De Shield Tablet draait op NVIDIA’s eigen Tegra K1 quadcore-processor met Kepler GPU, die geklokt is op een snelheid van 2.1 GHz. Verder is de tablet voorzien van een werkgeheugen van 2 GB, een opslagcapaciteit van 16 GB, Bluetooth, 5 GHz WiFi, GPS, een 7 megapixelcamera aan de achterzijde en een 4.8 megapixelcamera aan de voorkant. Dergelijke camera’s zien we vaker terugkomen om kwalitatief betere selfies te maken, maar dat is voornamelijk op smartphones. Ten slotte draait de Mocha op Android 4.4.2 (KitKat), de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Wat betreft de prijs denkt Fudzilla dat de Shield Tablet tussen de 299 en 349 dollar gaat kosten.

Gamers

NVIDIA richt zich met de Shield Tablet op gamers. Met behulp van Gamestream kunnen gamers pc-spellen spelen op hun tablet. In het verleden klaagden gamers over de lage resolutie van de Tegra Note 7, de voorloper van de Shield Tablet. Door het integreren van een beter display, meer RAM-geheugen en een grotere opslagcapaciteit wil de chipfabrikant gamers tegemoet komen.

Google I/O

Op 25 en 26 juni houdt Google in San Francisco het jaarlijkse Google I/O evenement. De kans bestaat dat we tegen die tijd voor het eerst de Shield Tablet te zien krijgen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer