‘NVIDIA werkt aan 7 inch tablet genaamd Mocha’

0

Deze week dook een onbekende en niet-aangekondigde tablet op in de database van GFXBench: Mocha. De Mocha is volgens de online benchmark een 7.9 inch Android-tablet die veel verwantschap vertoont met de iPad Mini with Retina.

De vondst is toe te schrijven aan de techwebsite The Droid Guy. Hij bladerde door de database van GFXBench en stuitte op de tablet van NVIDIA.

Specificaties

Volgens de specificaties van GFXBench heeft de NVIDIA Mocha een 7.9 inch display met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels. Dat is exact dezelfde resolutie en als de iPad Air en iPad Mini met Retina. Volgens The Droid Guy heeft Mocha wel een hogere pixeldichtheid dan de iPads van Apple: 324 ppi tegenover 264 ppi.

De NVIDIA Mocha draait op de eigen Tegra K1 quadcore-processor met Kepler GPU, die geklokt is op een snelheid van 2.1 GHz. Verder is de tablet naar verluidt voorzien van een werkgeheugen van 2 GB, een opslagcapaciteit van 16 GB, Bluetooth, WiFi, GPS, een 7 megapixelcamera aan de achterzijde en een 4.8 megapixelcamera aan de voorkant. Dergelijke camera’s zien we vaker terugkomen om kwalitatief betere selfies te maken, maar dat is voornamelijk op smartphones. Ten slotte draait de Mocha op Android 4.4.2 (KitKat), de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

NVIDIA Mocha specificaties

Tegra Note en Project Shield

Als de Mocha daadwerkelijk op de markt komt, dan is het niet de eerste tablet van NVIDIA. Vorig jaar september onthulde de chipfabrikant de Tegra Note. Tevens toonde NVIDIA afgelopen jaar op de Consumer Electronics Show (CES) Project Shield, een mobiele gaming console met Tegra 4-processor aan boord.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer