Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
30 april 2014

Acer introduceert Windows 8-convertible: Aspire Switch 10

Acer Aspire Switch 10

Gisterenavond heeft Acer de (al eerder in het geruchtencircuit verschenen) Aspire Switch 10 onthuld, ook wel de SW5 genoemd. De Switch 10 kan gezien worden als de opvolger van de Acer Iconia W5, aangezien ook dit model is voorzien van Windows 8.1 en een zogenaamde convertible tablet betreft. Het is namelijk mogelijk om het tabletscherm (los als tablet te gebruiken) te koppelen aan een gratis meegeleverd toetsenbord zodat je een kleine 10 inch laptop krijgt. Tevens is de combinatie in nog 2 standen te plaatsen doordat het scherm ook achterstevoren in het toetsenbord te plaatsen is. Vanaf juni moet de Acer Aspire Switch 10 te koop zijn in Nederland en België voor een wel heel interessant prijsje.

Het goedkoopste model van de Acer Switch 10 (32 GB) gaat namelijk 349 euro kosten. Dat is identiek aan de adviesprijs van de ASUS Transformer Book T100 (review), wat op dit moment een van de populairste Windows 8-tablets is van dit moment.


De Acer Aspire Switch 10 heeft een 10,1 inch IPS-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Dankzij de IPS-technologie en de ‘zero gap’-techniek is de kijkhoek van het scherm vergroot en beter gemaakt. Een zogenaamde digitizer is niet aangebracht.

De tablet beschikt over een Intel Atom Z3745-processor, een nieuwe dual-core Atom-chip van de Amerikaanse chipbouwer. De kloksnelheid is 1,33 GHz, maar met de turbo kan 1,8 GHz aangetikt worden wanneer de software hier om vraagt. De GPU is wederom een Intel HD-grapics graphische kaart.

Acer heeft 2 GB werkgeheugen aangebracht op de Aspire Switch 10 (SW5). De tablet beschikt over 32 of 64 GB SSD-opslag, afhankelijk van het model dat je koopt. Je kunt het tabletgeheugen vergroten met een microSD-kaartje. De maximale uitbreidbaarheid is op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt door Acer.

De tablet beschikt daarnaast over een microUSB 2.0-poort en een microHDMI-poort. Bluetooth is ook aangebracht, evenals uiteraard een WiFi-verbinding. Over een eventueel 3G- of 4G-model is nog geen melding gemaakt.

Het toetsenbord koppelt zich met behulp van stevige magneten aan het tabletscherm waardoor je een 10 inch Windows 8-laptop kunt krijgen. Het toetsenbord heeft een extra volwaardige USB-poort en een trackpad onder de toetsen. Optioneel kan tot 500 GB opslagruimte (harde schijf) in het toetsenbord worden aangebracht.

De tablet is 8,9 millimeter dun en met het toetsenbord erbij wordt dit 22 millimeter. De tablet weegt slechts 585 gram en heeft een kunststof behuizing naast het scherm en een afwerking van geborsteld aluminium aan de achterzijde. Het toetsenbord weegt ongeveer 1,2 kilogram en is gemaakt van kunststof.

Bekijk hier alle Acer Aspire Switch specificaties en foto’s.

Acer-SW5-Switch_10_voorzijde

Acer Aspire Switch 10

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1366 x 768
  • Afmetingen 8.9 mm dun (tablet) en 22 mm dik (met toetsenbord)
  • Processor Intel Atom Z3745 (dual-core)
  • Gewicht 585
  • Opslagruimte 32 GB / 500 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum
Alle specificaties >


Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend in ons systeem. Als je je e-mailadres achterlaat, dan nemen we contact met je op zodra er belangrijk nieuws is over de Acer Aspire Switch 10.

Kies voor 'alleen prijzen' om alleen een mail te ontvangen als er nieuwe verkoopprijzen bekend zijn.

Alleen prijzen  Verzend


Er zijn nog geen reviews van de Acer Aspire Switch 10.

Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.