‘BlackBerry lanceert volgend jaar nieuwe tablet’

0

BlackBerry maakt een rentree op de tabletmarkt, als we de geruchten mogen geloven. De Canadese smartphoneproducent brengt in 2015 een nieuwe tablet uit die zich richt op gereguleerde sectoren. Deze zou aan het eind van het jaar beschikbaar moeten zijn. Dat zegt BlackBerry watcher en blogger n4bb op zijn blog. Hij stelt dat BlackBerry afgelopen week een evenement hield onder de naam BlackBerry Experience. Op het evenement stelde een van de aanwezige journalisten de vraag of het bedrijf ooit nog een nieuwe tablet uitbrengt. Daarop antwoordde John Sims, president van de afdeling Enterprise, het volgende:

“Not at the moment but, we see value in a tablet and I can tell you that [CEO] John Chen REALLY likes the idea of a tablet.”

N4bb besloot na deze uitspraak wat graafwerk te verrichten en uit te zoeken hoe het precies zat. Volgens de blogger klopt het dat BlackBerry daadwerkelijk overweegt om opnieuw de tabletmarkt te betreden. Het voornemen heeft weliswaar geen topprioriteit op dit moment, maar het bedrijf meent dat het een nieuwe tablet aan de man kan brengen in de medische sector en andere gereguleerde sectoren. De tablet zou mogelijk ook interessant zijn voor consumenten. Als lanceerdatum noemt n4bb eind 2015. Over de specificaties en een prijskaartje kan de blogger op dit moment nog niets zeggen.

PlayBook

BlackBerry, toentertijd nog Research In Motion (RIM), lanceerde in 2011 zijn eerste tablet: de PlayBook. Vanuit commercieel perspectief was deze tablet een grote flop. Retailers kochten op grote schaal deze tablet in, maar wisten deze niet aan de consument te brengen. Zo kocht het Amerikaanse Best Buy bijvoorbeeld een voorraad van 250.000 PlayBooks. Daarvan wist het bedrijf slechts zo’n 10 procent tegen de normale verkoopprijs te verkopen. In de hoop om overbodige voorraden kwijt te raken, verlaagde RIM tot tweemaal toe de prijzen van de PlayBook: in september 2011 en in februari 2012. Zelfs met de prijsverlaging kozen consumenten massaal voor de iPad of Android-tablet. In een interview met Webwereld noemde Arnoud Bret van RIM Benelux de lancering van de PlayBook een ‘inschattingsfout’. “We hadden toen moeten weten dat een platform niet kan slagen zonder apps en content”, aldus Bret.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer