Samsung vraagt patent aan op tablet met gat

1

Hoewel Apple concurrent Samsung al jaren beticht van na-aperij en kopieergedrag, komt het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf nu wel met een hele opmerkelijke patentaanvraag. Het United States Patent and Trademark Office (USPTO), het Amerikaanse octrooibureau dat patenten en octrooien goedkeurt, heeft documenten online geplaatst waaruit blijkt dat Samsung een patent heeft aangevraagd voor een tablet met een gat rechts onder in de hoek.

Versiering

Waar het gat precies voor dient blijkt niet duidelijk uit de papieren van het Amerikaanse patentbureau. De beschrijving volstaat met de zinsnede “the ornamental design for a tablet computer”.

Hoe het gat de tabletgebruiker een betere tabletervaring moet bieden, is een raadsel. “Ornamental design” duidt erop dat het gat mogelijk gebruikt kan worden om versieringen aan te brengen. Sommige oude clap-telefoons hadden een kleine ruimte vrijgelaten zodat klanten daar een sleutelhangertje of ander tierelantijntje aan kon bevestigden met een touwtje. Zodoende was je telefoon niet alleen van een afstand herkenbaar, maar kon je hem ook op je eigen manier personaliseren. Maar waarom het gat dan zo groot is? Alleen Samsung weet het antwoord op die vraag.

Doel

In de reacties op PhoneArena.com spreken bezoekers hun verbazing uit over het gat. Naast de komisch bedoelde opmerking “OMG, this changes everything!” en “bottle opener”, staan er ook serieuze reacties in de thread. Eén gebruiker suggereert dat het gat voor een cable lock gebruikt zou kunnen worden. Sommige laptops kunnen een Kensington lock bevestigen aan hun computer. Dit dient om diefstal te voorkomen. Een soortgelijk principe zou ook voor tablets denkbaar zijn.

Weer een ander lid denkt dat Samsung aan nieuwe accessoires werkt die bestemd zijn voor dit gat, maar daar zijn tot op heden nog geen bewijzen voor gevonden.

Afgezien van het gat in de rechteronderhoek, ziet de tablet in de bijgevoegde tekeningen van de patentaanvraag er normaal uit.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer