Top 5 beste iPad kalender- en takenlijst-apps

0

De kinderen uit bed halen, snel hun middageten in hun broodtrommeltje stoppen, zelf nog eten, douchen, kinderen wegbrengen, naar werk, in je middagpauze je mail checken vanwege een chronisch tijdgebrek, weer naar huis, eten koken, sporten, als het even kan ontspannen… en dat alles met een telefoon die continu rinkelt, trilt, bliept en knippert. Het leven van de mens anno 2014 is hectisch – voor veel mensen is het lastig om orde in de chaos te scheppen. Een agenda is daarbij onontbeerlijk, maar wie sleept er tegenwoordig nog zo’n papieren variant met zich mee? Gelukkig bestaan er tegenwoordig meer dan genoeg apps om je leven op orde te krijgen.

In dit artikel zetten we 5 populaire kalender-apps en apps om to-do-lijsten en notities mee te maken voor je op een rij. Veel van de betere apps zijn alleen verkrijgbaar voor iOS. Voor tablets die draaien op Android, zoals de Samsung Galaxy Note 10.1 3G, of smartphones zoals de Samsung Galaxy Note 3, volgt later een artikel. Ze leveren vooral in op design en gebruiksvriendelijkheid, waardoor ze het niet hebben gehaald in onderstaand rijtje.

NoteSuite

NoteSuite kalender app ipad

Bij het woord ‘agenda’ zien veel mensen een steriel en saai boekje voor zich. Met de komst van de kalender apps hoeft een agenda helemaal niet meer zo te zijn. Neem Notesuite. Deze app is dé agenda voor wie esthetische schoonheid en overzichtelijke functionaliteit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Je kunt in een handomdraai handige tekeningen maken, voor die gevallen waarbij een schets veel meer zegt dan woorden. Daarnaast kun je eenvoudig notities maken en al je gegevens ordenen in een ToDo-Manager.

[app slug=’notesuite’]

Sunrise

Sunrise iPad kalender app

Sunrise is bedacht en ontworpen voor wie vanaf zonsopgang tot -ondergang druk in de weer is. Deze kalender app ziet er strak uit en dankzij de veelvoud aan gekleurde balken en kolommen is in één oogopslag duidelijk wat voor een bepaald dagdeel is gepland. De app is kleurrijk, maar de kleurkeuze is smaakvol; er is zeker geen sprake van een schreeuwerig ontwerp. Sunrise heeft synchronisatiefunctionaliteiten met Google Calendar. Ook iCloud kun je integreren in Sunrise, zodat je alle planningen die momenteel in verschillende apps rondzwerven moeiteloos kunt vervlechten in een overzichtelijk geheel.

[app slug=’sunrise’]

Paper by Fifty-Three

Paper iPad to-do note app

Overvolle agenda’s puilen soms zo erg uit dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Sterker nog, in een volgeplande agenda kan een eenvoudige notitie onnoemelijk veel ruimte innemen. Wil je een losse gedachte of een snelle boodschap op papier zetten, dan is Paper by Fifty-Three een ideale app. De software heeft weinig toeters en bellen, maar heeft wel alles in huis om naar hartenlust te schetsen, noteren en priegelen. Gebruikers loven de app om haar gebruiksvriendelijkheid. Of je nu een schetsje maakt, doedelt of de beste openingszin aller tijden wilt vastleggen, met Paper by Fifty-Three is dat allemaal net een tikje leuker dan op normaal papier.

[app slug=’paper-fiftythree’]

Cal

Cal kalender app iPad

Cal is een zeer mooie kalender-app van any.DO. Van deze ontwikkelaar is ook een zeer stijlvolle en gebruiksvriendelijke todo-applicatie beschikbaar gekomen. De app voor de iPad (maar ook voor Android-tablets) biedt handige extra features naast de bestaande functies, zoals een taak-tracker in kalendervorm en een dagelijks ververste inspirerende foto om je dag te beginnen.

[app slug=’cal’]

Evernote

Evernote iPad app notities maken

Evernote heeft niet alleen een bijzonder poëtisch in het gehoor liggende naam, maar ook alle toeters en bellen waaraan je maar behoefte kunt hebben om je leven – zowel offline als online – tot in de puntjes te plannen en te beheren. Je kunt al je media koppelen met Evernote – van pc tot Mac en tablet tot smartphone – en die gedeelde informatie op elk medium bekijken, wanneer je maar wilt. Daarnaast kun je ook foto’s maken van dingen en locaties die je zijn bevallen, er een audiobericht aan koppelen en die informatie voor eeuwig bewaren. Dat ene leuke restaurantje en dat gezellige bioscoopje raken nooit meer in de vergetelheid.

[app slug=’evernote’]

Share.

Over de auteur

Reageer