Nu automatisch inloggen bij al je Google apps op je iPad

0

Google heeft haar Gmail applicatie voorzien van een update. Versienummer 3.0 van de Gmail app staat nu voor iedereen met een iPhone of iPad klaar in de Apple App Store. De update van de app brengt twee handige verbeteringen voor fanatieke gebruikers van de Gmail app op de iPad of iPhone… en voor supporters van de andere Google iOS apps, zoals YouTube, Google Maps, Google Drive, enzovoorts.

De eerste en meest belangrijke verbetering van de Gmail app voor iOS gaat over het ophalen van nieuwe e-mails op de achtergrond. Tot op heden moest een iPad- of iPhone-bezitter de Gmail app openen wilde de app al haar e-mails synchroniseren met de Google-servers. Alleen een geopende Gmail app kon meldingen geven over nieuw binnenkomende e-mails in je Gmail-account. Dat is vanaf versie 3.0 verleden tijd. Wel moet je voldoen aan enkele voorwaarden wil Gmail alle e-mails op de achtergrond bij blijven werken. Zo moet je een notificatie van Gmail aan hebben staan (een badge, een melding, of een banner) en moet je de instellingen correct hebben geconfigureerd. Dit kan bij Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je iOS 7 hebt geïnstalleerd op je iPhone, iPad of iPad Mini.

De tweede wijziging is een enorm handige voor fervente gebruikers van de populaire Google apps, zoals YouTube, Maps, Drive, Search, Chrome, Play Books. Als je eenmaal bent ingelogd met een Google-account in je Gmail app zal de aanmelding direct worden doorgevoerd in de andere Google applicaties. Deze wijziging zal ook worden doorgevoerd in de andere Google applicaties, zodat uiteindelijk slechts één login nodig is voor al je Google-diensten op de Apple tablet.

Ook bij de optionele 2 staps-verificatie zal de koppeling van de accounts plaatsvinden.

Hoe verplicht de koppeling tussen alle apps is, is nog onduidelijk. Mogelijk krijg je eerst de vraag of je je met het Google account, bij het openen van een andere Google applicatie, eerst de vraag of je je überhaupt aan wil melden. Na aanmelding zal wel al je persoonlijke data, net als bij alle andere diensten van Google op de andere platformen, met elkaar gedeeld worden.

Met bovenstaande twee wijzigingen krijgt de Gmail app eindelijk een steeds verdere integratie met de iOS software. De wijzigingen zijn een welkome aanvulling op de Google-diensten binnen iOS.

Want wie kan tegenwoordig niet zonder de diensten van de zoekgigant uit Silicon Valley?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Gmail Google Inc.

 • Platform(en) Android / iOS
 • Categorie Communicatie / E-mail
 • Downloaden

YouTube YouTube

 • Platform(en) Android / iOS
 • Categorie Media en video
 • Downloaden

Google Maps Google Inc.

 • Platform(en) Android / iOS
 • Categorie Naslag
 • Downloaden
Google Drive

Google Drive Google Inc.

 • Platform(en) Android / iOS
 • Categorie Productiviteit / Scannen
 • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer