Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
25 februari 2014
Bron: ASUS MWC

Asus Padfone Mini komt voor 379€ naar Europa

pafdone mini

ASUS heeft op het MWC aangegeven de Padfone Mini in Europa te zullen uitbrengen. De combinatie van een 4,3” smartphone die in een 7” tablet-station gestopt kan worden ligt ‘binnenkort’ in de Europese winkels, maar of Nederland hier bij hoort is onbekend. De adviesprijs van het geheel is 379 euro.

De Padfone Mini is niet nieuw, in december kondigde het bedrijf het toestel al aan voor de Taiwanese markt en op de CES, begin januari, meldde ASUS dat hij ook naar de Verenigde Staten komt. Europa ontbrak opvallend genoeg, maar de fabrikant heeft op het MWC laten weten de combinatie ook daar uit te brengen. Het bedrijf meldt dat we de Padfone Mini binnenkort in de winkels mogen verwachten, maar noemt geen specifieke landen en datum. Een adviesprijs is wel bekendgemaakt; 379 euro. Voor dit bedrag krijg je zowel de smartphone als het Tablet-station. Voor zover bekend wordt de smartphone niet los verkocht, in tegenstelling tot de The New Padfone, welke overigens al een paar maanden in de Nederlandse schappen ligt.


Het concept van de Padfone is dat je een smartphone in een Tablet-station steekt, waardoor je slechts één apparaat hebt. Het Tablet-station beschikt over een scherm, webcam en eigen accu, verder gebruikt het de hardware van de telefoon. Handig, logisch en in de praktijk goed werkend. De Padfone Mini is niet alleen Mini door de lagere prijs dan zijn 10” familieleden, ook qua specificaties is het allemaal wat minder.

Smartphone

  • 4,3” scherm (480 x 800 pixels)
  • 1GB werkgeheugen
  • 8GB interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar via Micro-SD
  • Bluetooth 4.0, NFC, Wifi, 3G-ondersteuning, GPS
  • Intel Atom Z2560 @1,6Ghz
  • Android 4.3 met een lichte skin van ASUS, update naar KitKat is beloofd
  • 8 MP (achterzijde) & 2 MP (voorzijde) camera’s
  • Slechts 116 gram
  • 1170 mAh accu

Tablet-station

  • 7” scherm (1280 x 800 pixels)
  • Webcam
  • 2200 mAh accu

ASUS Benelux heeft aan TabletGuide laten weten nog niet met zekerheid te kunnen zeggen of de Padfone Mini ook naar Nederland komt. Mocht er meer bekend worden over de beschikbaarheid van de Padfone Mini in Nederland dan zul je dat natuurlijk hier lezen. Meer informatie over de ASUS Padfone Mini vind je op de TabletGuide productpagina.

Auteur: Rens Blom

Rens (16) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Geïnteresseerd in smartphones, tablets, app... Lees meer

Een reactie

  1. Vraagje: het gaat hier kennelijk om de 4.3 versie (http://www.asus.com/Tablets_Mobile/PadFone_mini_43/). Deze heeft een 4.3″ scherm en is op basis van een Qualcomm processor.

    Maar, zoals in het artikel al staat, is er verleden jaar ook een “gewone” Padfone Mini aangekondigd. Deze heeft een 4.0″ scherm en heeft een Intel Atom chip.

    Komt deze laatste (4.0 versie) ook naar Europa/Nederland?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.