MWC: HP kondigt Slate 6 en Slate 7 VoiceTab aan

0

In aanloop naar de start van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kondigt HP een phablet en tablet aan. Het gaat respectievelijk om de Slate 6 en Slate 7. Beide apparaten zijn volgens de Amerikaanse fabrikant “binnenkort” in Europa en het Midden-Oosten verkrijgbaar.

Met de Slate 6 en Slate 7 wil HP nadrukkelijk een toestel op de markt brengen die niet alleen geschikt is voor entertainment, maar ook om te bellen. Daarom brengt HP beide apparaten op de markt onder de noemer Voicetab. “Zo biedt het [HP, red.] consumenten een product van hoge kwaliteit en met een grote meerwaarde”, aldus vicepresident van HP EMEA Pascal Bourguet.

Specificaties

De Slate 6 en Slate 7 VoiceTab beschikken over dezelfde specificaties. Beide apparaten zijn voorzien van een quadcore-processor om ervoor te zorgen dat het multitasken, surfen en streamen van video’s probleemloos verloopt. Over het merk van de processor en de kloksnelheid laat HP op dit moment nog niks los. De voorzijde is uitgerust met een 2 megapixelcamera, aan de achterkant is een 5 megapixelcamera verwerkt. Met een microSD-kaart kan het interne geheugen worden uitgebreid van 16 GB tot maximaal 32 GB. De Voicetabs draaien op Android 4.2.2 (Jelly Bean) en komen met een 2G/3G Dual Sim Dual Standby feature. Dat houdt in dat je in beide apparaten twee simkaarten kunt plaatsen.

De Slate 6 en Slate 7 VoiceTab hebben een krasbestendige achterkant en is volgens HP dun genoeg om in een broek- of binnenzak te passen. Naast zilver zijn beide apparaten ook beschikbaar in de kleuren Snow White, Neon Purple, Marine Blue, Neon Pink en Grass Green.

HP DataPass

Met de Slate 7 VoiceTab hebben sommige gebruikers de optie om altijd verbonden te zijn met internet, ook als er geen (openbare) WiFi-punten in de buurt zijn. Met de zogeheten HP DataPass krijgen consumenten zonder bijkomende kosten twee jaar lang toegang tot mobiel internet via 3G+, tot een maximum van 250 MB per maand. Deze dienst is helaas niet beschikbaar voor Nederlandse consumenten.

Beschikbaarheid

Wanneer de Slate 6 en Slate 7 VoiceTab in de Nederlandse winkels liggen laat HP nog in het midden. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs van beide apparaten. Zodra we daar meer over horen lees je het hier op Tablet Guide.

HP Slate 6

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1024 x 600
  • Afmetingen 197 x 116 x 10.7 mm
  • Processor Dual core
  • Gewicht 360 gram
  • Opslagruimte 8
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer