Nvidia komt met Tegra Note 7 met 4G-ondersteuning

0

Nvidia heeft een 4G-versie van haar Tegra Note 7 gepresenteerd. De tablet beschikt over een 7” scherm, Tegra 4 SoC en draait op Android 4.4 KitKat. De adviesprijs bedraagt 299 dollar, het is onbekend of de tablet naar Nederland komt.

Eind september presenteerde Nvidia de Tegra Note 7; een referentietablet met mooie specificaties en een adviesprijs van slechts 199 dollar die moest concurreren met de Google Nexus 7 (2013). De tablet is inmiddels een paar maanden te koop in onder andere de VS, en gisteren maakte Nvidia bekend met een 4G-versie van het apparaat te komen. Dit model krijgt een adviesprijs van 299 dollar, het is onduidelijk of hij alleen in de Verenigde Staten in de winkels komt te liggen. Daarnaast had het bedrijf nog twee andere nieuwtjes voor ons in petto.

Beschikbaarheid in West-Europa

De eerste is het feit dat het Wifi-only model van de Tegra Note 7 naar West-Europa komt, wat leuk om te horen is. Helaas maakte Nvidia niet bekend om welke landen het gaat, het is dus onduidelijk of Nederland en België de tablet in de winkels mogen verwachten. Het is wel duidelijk dat de Tegra Note 7 verkocht gaat worden door twee partners van Nvidia, namelijk EVGA en Gigabyte. HP zou de tablet onder de naam ‘HP Slate 7 Extreme’ gaan aanbieden in Nederland, maar een kijkje in de TabletGuide-database leert ons dat nog geen enkele (web)-winkel de tablet in haar assortiment heeft opgenomen. Of en zo ja wanneer de tablet nog beschikbaar komt is onbekend.

Android 4.4 KitKat update

Het tweede nieuwtje is dat Nvidia het Wifi-only model een OTA (Over The Air) update geeft naar Android 4.4 KitKat. Goed om te horen, en ze zijn er ook relatief snel bij. Dit was ook al het geval bij de vorige Androidversie; de Tegra Note 7 was één van de eerste tablets die de update binnenkreeg. Nvidia geeft aan KitKat intact (dus stock) te houden en voegt alleen wat functies toe, waaronder Gamepad Mapper. Deze applicatie zorgt ervoor dat je op je Tegra Note 7 kunt gamen met een fysieke of Bluetooth controller. De LTE-versie van de Tegra Note 7 draait out of the box al op KitKat.

Specificaties

De Nvidia Tegra Note 7 is een referentietablet; wat inhoudt dat Nvidia hem voor een laag bedrag in de markt zet. Dit doen ze om het apparaat te promoten, of in dit geval de processor van het apparaat. Nvidia’s laatste (high-end) processor (de Tegra 4) verkoopt slecht en is in weinig tablets te vinden. Smartphones met een Tegra 4 als kloppend hart zijn helemaal zeldzaam, en daar baalt het bedrijf van. Daarom de Tegra Note 7, om de chipset te promoten – en aan de man te brengen. De specificaties van de tablet zijn prima, en de Tegra 4 SoC maakt hem nog toffer. Met een adviesprijs van 199 dollar gaat Nvidia de concurrentie aan met de Nexus 7 (2013), welke voor zo’n 30 dollar meer over de toonbank gaat (maar bijvoorbeeld wel over een een beter scherm beschikt). Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de Nvidia Tegra Note 7 (Wifi-only model).

  • 7” IPS LCD scherm (1280 bij 800 pixels)
  • 5 Megapixel camera aan de achterzijde
  • 16GB intern geheugen, uitbreidbaar via Micro-SD (max. 32GB)
  • Micro-HDMI & Micro-USB
  • Android 4.4 KitKat
  • Nvidia Tegra 4 processor
  • 1GB werkgeheugen (RAM)
  • Note-achtige stylus welke in de behuizing van de tablet gestopt kan worden. Maakt gebruik van de Direct Stylus-techniek

Al met al een mooie tablet, zeker voor 199 dollar. Ik ben benieuwd of hij naar Nederland komt, zo ja voor welke prijs. Zouden jullie de Nvidia Tegra Note 7 graag in de Nederlandse winkels zien liggen?

Share.

Over de auteur

Reageer