Samsung mag A8-processor voor Apple niet produceren

0

Samsung vist achter het net als het gaat om het binnenhalen voor een miljoenenorder. Niet het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf, maar concurrent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) mag de A8-processor voor de volgende generatie iPads en iPhones produceren.

Dat melden bronnen uit de productieketen tegenover Taiwanese media. TSMC is volgens de bronnen in staat om meer A8-processoren te produceren met hun 20 nm productieproces. Samsung kan niet op korte termijn aan de vraag van Apple voldoen voor het gewenste bedrag. Daarom is de volledige order, die goed is voor een miljoenenomzet, toegekend aan TSMC.

Zoals Tabletguide.nl gisteren meldde brengt Apple dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe iPads uit. In plaats daarvan zal het Amerikaanse elektronicabedrijf een geüpdatete versie van de iPad Air en iPad Mini 2 lanceren. Deze versies zijn qua specificaties navenant identiek aan de huidige generatie tablets, maar dan voorzien van een nieuwe processor. Met enige zekerheid kunnen we stellen dat de A7-processor in de huidige modellen vervangen wordt door de A8-chip.

Rechtszaak

Ondanks dat Apple en Samsung elkaars grootste concurrenten zijn, doen beide bedrijven al jarenlang zaken met elkaar. Meer dan eens heeft Samsung een deel van de productie van Apple’s processoren en schermen verzorgd.

Maar zoals techliefhebbers wellicht weten is er de afgelopen jaren een haat-liefdeverhouding tussen beide bedrijven ontstaan. Apple en Samsung hebben elkaar de afgelopen jaren al tientallen malen voor de rechter gesleept wegens patentinbreuk en het een-op-een overnemen van unieke designkenmerken in hun producten. Onlangs zaten de topmannen van beide bedrijven nog om de tafel in de hoop tot een schikking te komen, maar zonder succes.

Apple heeft in het recente verleden meer dan eens gesuggereerd om niet langer zaken te doen met Samsung. Tot op heden zijn er echter geen aanwijzingen die daarop wijzen.

A9

Dat Samsung nu de order voor de A8-processor misloopt, wil nog niet zeggen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf niet langer op orders van Apple hoeft te rekenen. Naar verluidt wordt de toekomstige A9-processor ontwikkeld met behulp van 16nm / 14 nm technologie, iets waar Samsung al de nodige ervaring mee heeft. Het is dus aannemelijk dat Samsung deze order, of in ieder geval een deel daarvan, zal weten binnen te slepen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 240 x 170 x 7.5 mm
  • Processor Apple A7 (dual-core) 64-bit
  • Gewicht 450 gram
  • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer