Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
5 februari 2014

Android 4.x op 78% actieve apparaten

Android

Zoals elke maand heeft Google het ‘Android fragmentatie rapport’ bijgewerkt. Daaruit valt op te maken dat nog maar 21.4 % van alle geactiveerde Android apparaten draait op een ‘oude’ versie van het OS. Daarmee bedoelen we Android 2.x en 3.x. De overige apparaten zijn uitgerust met Android 4.0 of nieuwer.

Dat is goed nieuws voor ontwikkelaars, omdat het veel tijd en moeite kost een app geschikt te houden voor deze oude Android releases. Android 4.0 bracht een aantal ingrijpende verbeteringen met zich mee, maar ontwikkelaars kunnen daar slechts hun voordeel uit halen als ze de oudere versies links laten liggen voor hun app.


De meeste Android apparaten (60,7 %) draaien op Android Jelly Bean en slechts 1,8 % is uitgerust met Android KitKat, de meest recente versie van het OS. We verwachten niet dat het percentage KitKat-gebruikers snel zal stijgen zolang de meeste producenten deze update nog niet op de planning hebben staan.

> Bekijk hier welke tablets uitgerust zullen worden met Android KitKat

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.