HP wil WebOS integreren met desktop

2

HP heeft vandaag de nieuwe TouchSmart 610 PC geïntroduceerd. Normaal gesproken zou dat voor TabletGuide van geen enkel belang zijn, maar deze keer wel. Tijdens de introductie vertelde HP namelijk meer over de toekomstplannen voor het integreren van de diverse apparaten die ze verkopen. HP is van plan om haar WebOS besturingssysteem niet alleen over een grote collectie apparaten te verspreiden, maar ook te zorgen voor ondersteuning op niet-WebOS apparaten.

HP’s Kirk Godkin vertelt dit met de volgende woorden tegen CIO:

[…] multiple operating systems can be loaded on a single all-in-one through virtualized environments, and developers will be able to switch between operating systems without rebooting the system.

“Even in content creation devices like this, WebOS has roots,” Godkin said.

In addition to the cloud, devices like all-in-ones or towers could become a spot to store data in homes where it can be touched, felt and heard, Godkin said. The company is heavily focused on establishing a strong local sync relationship for desktops to easily handshake with mobile devices.

HP wil er dus voor zorgen dat er een eenvoudige en gestroomlijnde samenwerking ontstaat tussen mobiele apparaten en niet-mobiele apparaten. Dit betekent dat je WebOS tablet eenvoudig synchroniseert en samenwerkt met je Windows PC of Mac.

Daarnaast is HP bezig om de multimedia ervaring op WebOS apparaten te optimaliseren. Om dit te bereiken zijn de WebOS afdeling en de MediaServer afdeling samengevoegd.

Bron: CIO / Via: Ries

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

  1. Interessant! Maar zullen andere spelers in de markt, wat ook concurrenten zijn, bereid zijn om dit over te nemen? Of moet ik alleen HP apparaten in huis nemen?nnDesalniettemin, erg interessante ontwikkeling!

    • Interessant is het zeker! Dit is denk ik wat ze proberen duidelijk te maken met ‘Think beyond’. nnHoop niet dat je alleen maar HP apparaten in huis moet hebben. Zou HP niet iets hebben verzonnen om draagvlak te creu00ebren bij andere partijen? Anders zou het wellicht gedoemd zijn te mislukken.nnMorgen zullen we meer te weten komen en op 14 februari zal HP topman Leo Apotheker hun nieuwe visie bekend maken. Vanaf 9uur in de ochtend heeft WebOSroundup een live blog party voor mensen die niet zijn uitgenodigd bij dit event. Zal de webOSroundup blogs en tweets nauwlettend in de gaten houden 😉

Reageer