Top 10 apps: foto’s bewerken op je iPad en Android tablet

1

De meeste tablets zijn uitgerust met een camera. Fotograferen met je tablet is echter nog niet zo populair, ondanks dat dit steeds meer aangespoord wordt door de grotere merken. Zo komt Sony met speciale tabletbeugels voor opzetlenzen op je tablet. Maar ook zonder extra lenzen kun je mooie foto’s maken met en bewerken op je tablet. Daarom focussen we ons op datgene waar je tablet wel ideaal voor is: het bewerken van je foto’s!  Wij zetten de 10 beste foto-apps voor je op een rijtje.

Alle apps zijn getest op een iPad en/of Android tablet. De beschikbaarheid voor elk platform en schermformaat is aangegeven achter de naam van de tablet fotobewerkingsapp. Alle deze tablet apps voor fotobewerking zijn opgenomen in de tablet app database.

1. Snapseed [gratis - iPad & Android tablet]

De maker van Snapseed is Nik Software, het bedrijf dat onlangs door Google werd gekocht. De app wordt regelmatig bijgewerkt, dus het ziet ernaar uit dat Google echt iets moois van Snapseed wil maken. De app laat zich heel intuïtief bedienen. Dankzij de AutoCorrect-functie kun je met een enkele tik je foto bewerken en met Selective Adjust kun je een specifiek deel van je foto aanpassen. Snapseed is vooral geschikt voor eenvoudig foto bewerken en algemeen gebruik maar is ook leuk voor meer geavanceerde iPad- of Android tabletbezitters.

[app slug=’snapseed’]

2. Pixlr Express [gratis - iPad & Android tablet]

Autodesk, de ontwikkelaar van deze app, is een grote naam in de wereld van 3D-ontwerpen. Deze app staat dan ook zijn mannetje, met name wat retoucheren betreft. Zijn de schaduwen onder de ogen iets te donker? Mag het geheel wat bruisender? Voor dat soort zaken is Pixlr Express uitermate geschikt.

[app slug=’pixlr-express’]

3. PicShop [betaald - iPad & Android tablet]

PicShop is ideaal voor de traditionele fotograaf. De app ziet er wat karig uit, maar is qua functionaliteit zeker niet teleurstellend. Je kunt eenvoudig de basisvariabelen aanpassen. Je krijgt er een aantal filters bij die allemaal daadwerkelijk nuttig zijn en je kunt eenvoudig verschillende foto’s met elkaar mengen.

[app slug=’picshop-photo-editor’]

4. Photoshop Touch [betaald - iPad & Android tablet]

Deze app behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is duurder dan andere apps, maar ja, Photoshop is Photoshop. Er bestaan maar weinig andere apps die je de functionaliteit van deze app bieden. De app zit bovendien bomvol nuttige effecten. Ben je al een Photoshop-expert, dan zal je wel even moeten wennen aan de touch-bediening.

[app slug=’adobe-photoshop-touch-tablet’]

5. iPhoto [betaald - iPad]

iPhoto is een app waarmee je je foto’s kun ordenen en gemakkelijk kunt terugvinden met behulp van zoekfilters. Foto’s worden geordend naar datum, echter kun je ze ook indelen binnen een bepaalde categorie. Daarnaast kun je met de app je foto’s eenvoudig bewerken. Mogelijkheden zijn onder andere;  rode ogen corrigeren, dramatische effecten toevoegen, belichting aanpassen en oneffenheden wegwerken.  De app wordt standaard meegeleverd op elke Mac. Voor Apple-fanaten is iPhoto dan ook geen verrassing. Het fijne aan iPhoto is dat de makers dezelfde opmaak en indeling hebben gehanteerd als die van de Mac-versie. Ken je iPhoto op de Mac al goed, dan is de app voor op je iPhone of iPad kinderspel voor je.

[app slug=’iphoto’]

6. Aviary [gratis - Android tablet]

Wil je vooral snel een foto opleuken, dan zit je met Aviary goed. De makers van deze app hebben zich niet toegespitst op allerlei toeters en bellen die de gebruiker toch niet gebruikt. In plaats daarvan staan een gestroomlijnde bediening en snelheid centraal. Handig bij haast.

[app slug=’foto-bewerker-door-aviary’]

7. BeFunky Photo Editor [gratis - Android tablet]

Sommige apps nemen zichzelf heel serieus, sommige ook niet. BeFunky is he schoolvoorbeeld van die laatste. De foto-app heeft allerlei unieke effecten, je kunt eindeloos veel lagen gebruiken en dat doe je allemaal in een handomdraai. Leuk voor wie van wat maffere apps houdt.

[app slug=’befunky-photo-editor-tablet’]

8. ProCam XL 2 [betaald - iPad]

Met ProCam tover je je iPhone of iPad om in een volwaardige camera op zakformaat. ProCam beschikt over alle toeters en bellen die een normale camera heeft en kost bovendien bijna niets. Met deze foto-applicatie kun je de foto’s al bewerken voordat deze gemaakt is. Behendigheid is wel vereist, gezien de vele opties. Fotobewerking achteraf is dus niet meer nodig! Een ideale app voor wie op zoek is naar een zo hoog mogelijke functionaliteit.

[app slug=’procam-xl-2′]

9. PuddingCamera [gratis - Android tablet tot 7 inch]

Een koddige naam voor een app met koddige effecten die niet goedkoop aandoen. De makers beweren dat PuddingCamera vooral populair is bij tienermeisjes die de ene selfie na de andere schieten, maar dat neemt niet weg dat PuddingCamera ook voor de minder ijdele fotograaf nuttig is. En PuddingCamera is gratis; dat is nooit vervelend.

[app slug=’puddingcamera’]

10. Photo Grid – Collage Maker [gratis - iPad & Android]

Wat doe je als je twintig perfecte foto’s hebt? Een collage maken natuurlijk! Deze app is daar speciaal voor ontworpen. Je kunt de afmetingen en indelingen helemaal zelf instellen en je creaties eenvoudig en snel delen met anderen via de bekende social media. Leuk voor de gezelligheid. Gemaakt voor de telefoon maar werkt ook op de iPad en op de Android tablet (alleen in portrait-stand).

[app slug=’photo-grid-collage-maker’]

Met bovenstaande apps heb je meer dan genoeg middelen om van elke foto een meesterwerk te maken – of een hilarische compilatie. Veel plezier!

Lees hier hoe je de foto’s kopieert op of vanaf je Android tablet (bijvoorbeeld vanaf je camera of naar je computer). Voor het kopiëren van foto’s van en naar een iPad heb je een officiële Apple-kabel nodig.

Share.

Over de auteur

1 reactie

  1. Ik ben al heel lang op zoek naar een app voor Android.
    Als ik een tekst wil toevoegen op een foto en deze opsla, dan staat hij of helemaal vooraan of achteraan in de map met foto’s

Reageer