Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
28 januari 2014
Bron: FCC

Sony werkt aan nieuwe Xperia modellen

SONY

Sony is zich waarschijnlijk aan het voorbereiden op de introductie van nieuwe Xperia modellen in aanloop naar het Mobile World Congress in Barcelona. Vandaag verschenen drie nieuwe producten bij de keuringsinstantie FCC. Uit de documenten zijn weinig details te halen, maar wie tussen de regels door leest wordt toch een stuk wijzer. Hebben we hier te maken met de Xperia Z2 telefoon en tablet? Het Japanse concern diende twee nieuwe tablet-modellen in en één nieuw smartphone-model. Dat herinnert ons direct aan de inmiddels bekende Xperia lijn. Vorig jaar presenteerde Sony in aanloop naar het MWC de Xperia Z én de Xperia Tablet Z. Later werd daar de Xperia Ultra phablet aan toegevoegd.

Het lijkt erop dat Sony een herhaling van stappen voorbereidt, door opnieuw een smartphone en twee tablets uit te brengen met vergelijkbare kenmerken. De drie toestellen zijn gezamenlijk ingediend bij de FCC en, zo lijkt het, ook gezamenlijk getest. Daaruit kunnen we opmaken dat de hardware in de drie toestellen vergelijkbaar is. Ook de typenummers lijken op elkaar, waarbij de beide tablets voorlopig door het leven gaan als de TM-0040-BV en de TM-0043-BV. De smartphone heet nu nog PM-0740-BV.sony-fcc


Met de overeenkomsten tussen de drie modellen in het achterhoofd lijkt Android de meest logische keuze als besturingssysteem. Wanneer we aannemen dat de hardware in de apparaten vergelijkbaar is, dan is er waarschijnlijk gekozen voor een ARM processor.

Hoewel Sony heeft aangegeven interesse te hebben in een Windows Phone model, vinden wij een keuze voor Windows RT zeer onwaarschijnlijk. Dan blijft Android over als ideale besturingssysteem op ARM voor zowel tablet als smartphone.

Inmiddels verschijnen verschillende geruchten die melden dat Sony werkt aan een opvolger van de Xperia Z-serie. De Xperia Z2 (smartphone) zal waarschijnlijk ook een tablet-versie krijgen in de vorm van een Sony Xperia Tablet Z2.

Waarschijnlijk weten we binnen een maand meer, wanneer Sony de line-up voor het MWC van dit jaar bekend maakt. Vaak brengt het bedrijf deze informatie ruim op tijd naar buiten, om het nieuws niet onder te laten sneeuwen door het overige MWC nieuws.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.