Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
13 januari 2014

Rens op de CES: dag 5

CES 2014

Excuses dat jullie dit bericht pas nu lezen, dit ligt aan mij. Op de laatste beursdag heb ik het erg druk gehad en eenmaal terug in het hotel heb ik mijn koffer ingepakt en ben ik op tijd mijn bed ingedoken. De volgende ochtend zijn we (mijn vader en ik, al reed mijn vader ;-)) om 07:00 gaan rijden, terug naar Los Angeles. Daar zijn we direct op het vliegtuig naar Nederland gestapt en eenmaal thuis ben ik niet meer aan schrijven toegekomen.

Met een duf hoofd en een jetlag (onvermijdelijk, helaas) typ ik dit bericht, want dat moet natuurlijk wel gebeuren. Dus hier mijn ervaringen van de laatste beursdag, een korte afsluiter. ‘s Ochtends heb ik weer lekker zitten ontbijten in de perskamer, dat was allemaal uitstekend geregeld. Om 10 uur ben ik de beursvloer opgegaan, maar tot mijn verbazing werd er al volop afgebroken en maakten stands zich klaar om te gaan sluiten. En dat terwijl de beurs pas om 4 uur zou sluiten, niet tof! In de grote hallen had ik na een aantal dagen alles wel zo’n beetje gezien dus ben ik met de shuttlebus naar de andere locatie (een hotel) gegaan. Daar waren veel kleinere stands, veelal uit China. Ik noemde het gekscherend ‘het Chinatown van de CES’. Veel van die stands hadden bijna dezelfde producten, denk hierbij aan opladers, powerbanks, hoesjes en andere accessoires en gadgets. Erg interessant waren die producten vaak niet, voornamelijk omdat de standhouders meestal geen plannen hadden om de producten in Europa uit te brengen. Wat mij tevens opviel is hoe slecht het Engels van die Chinese standhouders is, soms echt dramatisch. Niet dat mijn Engels zo geweldig is, maar zij spreken in halve zinnen en zijn vaak moeilijk verstaanbaar. Dan ben ik er al gauw klaar mee, en ben ik doorgelopen naar de ‘Innovation Hall’. Hier waren producten aanwezig die een CES Award hebben ontvangen, variërend van koptelefoons, TV’s, draadloze opladers en natuurlijk tablets. Onder andere de Lenovo S5000 was aanwezig, die geroemd wordt vanwege zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding. Zelf vond ik de AMD Discovery Tablet erg tof, deze brengt computerprestaties naar de tablet en legt daarnaast de nadruk op connectiviteit.amd tablet


Ook heb ik enorm gelachen om de stand ‘TabletExpress’, een bedrijf dat ronduit slechte tablets in haar assortiment heeft. Het is een Chinees bedrijf dat vooral budgettablets verkoopt, welke tijdens het testen bijvoorbeeld seconden lang haperde bij het opstarten van Gmail. Ook het scherm van zo’n tablet is dramatisch, de kleurenreproductie en kijkhoeken zijn om te huilen. Wat ik wel grappig vind is dat alle tablets op Android 4.3 Jelly Bean draaien en de update naar 4.4 KitKat volgende maand op de website verschijnt. Dat kunnen ze dus wel, updaten. Het leuke was dat ze de stand gingen afbreken en alle tablets weg moesten, daarom werden ze verkocht voor 60$. TabletExpressEr stond een flinke rij, ongelooflijk dat mensen 60 dollar overhebben voor zo’ product. Ik zou zelf doorsparen en voor een andere budgettablet gaan als de Nexus 7 (2012) of ASUS MeMo Pad 7 HD, welke wel enkele tientjes duurder zijn, maar fantastisch presteren.

wakawaka

Ik heb de beurs afgesloten met een bezoekje aan de stand van WakaWaka; een Nederlands bedrijf dat zonne-energie powerbanks verkoopt. Een meneer heeft mij verteld over de opladers en het doel van het merk; de wereldbevolking die geen toegang heeft tot elektriciteit voorzien van zonne-energieladers. Een erg nobel doel en een tof bedrijf, dat is mij na de rondleiding wel duidelijk. Momenteel doneert WakaWaka voor iedere verkochte oplader eenzelfde exemplaar aan Syrische vluchtingen, mooi! De opladers zijn in Nederland verkrijgbaar en zijn in verhouding met andere powerbanks prijzig, maar bedenk wel dat deze een levensduur van 6-7 jaar hebben en naast het stopcontact ook via zonne-energie kunnen opladen. Meer informatie over de WakaWaka laders vind je op hun website.

Dat was het dan, het zit erop. De CES 2014 is afgelopen en ik heb een enorm toffe week gehad. Aankomende week verschijnt een samenvatting van mijn beurservaringen hier op de site, dus houd het in de gaten!

Wij (de redactie van TabletGuide) zijn benieuwd wat jullie van dit ‘online dagboek’ vonden, dus laat vooral je mening achter in de reacties hieronder.

Groetjes Rens!

Auteur: Rens Blom

Rens (16) schrijft al geruime tijd nieuwsartikelen en reviews voor diverse online (techgerelateerde) media, waaronder TabletGuide. Hij is vooral geïnteresseerd in tablets, ap... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.