WebOS toch weer naar tablets?

0

Het is nog niet gedaan met webOS op mobiele apparaten. Dat zegt de verantwoordelijke van webOS bij de nieuwe eigenaar, LG, in een interview met NUtech. Waar webOS een langzame (en voor liefhebbers pijnlijke) uitputtingsslag tot de dood leek te ondergaan werd het besturingssysteem prompt de kern van de Smart TV-plannen van een van de grootste televisieproducenten ter wereld. Maar dat is niet alles, zegt de verantwoordelijke LG-topman. “Het Koreaanse bedrijf wil webOS graag naar andere producten brengen.”

Concrete plannen lijken er vooralsnog niet te zijn. LG houdt alle opties open voor “alle apparaten die verbinding maken met internet”.

LG kon in 2013 voor een prikkie eigenaar worden van webOS, inclusief alle achtergebleven medewerkers. Het bedrijf heeft grootse plannen met het besturingssysteem voor op de slimme televisie, en mogelijk dus ook voor andere apparaten.

WebOS was de opvolger van PalmOS, de software van de voorloper van de smartphone, de Palm. Palm handhelds waren zo populair dat het merk bij velen meer bekend was dan de productcategorie PDA, zoals TomTom jaren bekend stond als algemene naam voor navigatiesystemen.

Na de teloorgang van Palm kwam het softwaregedeelte terecht bij HP in 2011. Het Amerikaanse bedrijf wist niets met succes te volbrengen met het besturingssysteem en kon niets anders doen dan stoppen met het project na een aaneenrijging van teleurstellingen. Een daarvan was HP’s enige webOS tablet, de HP TouchPad.

Na een jaar of twee aankwakkelen als OS zonder toekomst verscheen LG als de grote redder. Tijdens de CES in het begin van 2014 verschenen de eerste webOS televisies van LG.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer