Samsung Galaxy Tab Lite heeft weinig in de pap te brokkelen

0

Een tablet die nog niet onthuld is op de CES deze week is de Samsung Galaxy Tab Lite, oftewel de SM-T111. Veel aanwijzingen indiceren een snelle komst van deze budget-tablet van Samsung, waaronder een FCC-keuring die de tablet vermeldt. Vandaag ontdekte TabletGuide dat de Galaxy Tab Lite van Samsung is getest in een online prestatietest. Dit geeft ons meer details over de tablet. Plus een indicatie van de grafische prestaties van de SM-T111. En die zijn niet zo best…

De publicatie in GFXbench laat ons zien dat de Samsung Galaxy Tab Lite een 1024 x 600 scherm heeft, wat eerdere geruchten bevestigt. Verder valt op dat de kloksnelheid niet al te hoog is, met een maximum van 1,2 GHz. Welke processor gebruikt wordt is niet bekend, maar we gaan uit van een budget dual-core of quad-core versie, getuige de Vivante GC1000 GPU die ook in de chip verwerkt is. Deze grafische processor zien we regelmatig terug in weinig betekenende tablets van B- en zelfs C-merken. Voorbeelden hiervan zijn tablets van Ainol en Ramos die we (gelukkig) zelden tot nooit tegenkomen in de Nederlandse winkels.

De Galaxy Tab Lite die vandaag getest is in de prestatiemeter heeft Android 4.2.2 aan boord, een inmiddels verouderde versie van Android.

Maar het meest in het oog springende detail is de uiteindelijke prestatie die neergezet wordt. Die is in feite niet om naar huis te schrijven. De score is 153 frames, zoals de test de scores uitdrukt. Ter vergelijking, deze score komt overeen met de Samsung Galaxy Tab 7 Plus (van begin 2012) tablet, de Samsung Galaxy Tab 7.7 (uit 2011) en telefoons als de Samsung Galaxy SII Plus en de Samsung Galaxy Premier (wie kent hem niet).

Overigens is de kans groot dat de Galaxy Tab Lite bij de onthulling Galaxy Tab Neo gaat heten.

Van deze goedkope en nog aan te kondigen Samsung tablet hoeven we dan ook niet veel te verwachten.

Samsung SM-T111 Galaxy Tab 3 Lite GFXbench TabletGuide

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer