Huawei maakt nieuwe 3G/4G-tablet: 7D-501

0

Huawei ontwikkelt een nieuw type tablet met het artikelnummer 7D-501. Een rondgang door de database van de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) leert ons dat Huawei twee nieuwe tablets heeft ingediend ter controle van de Bluetooth standaarden. Het gaat om twee modellen van een 7 inch Android tablet die wel iets weghebben qua uiterlijk van de iPad Mini.

De rondingen lijken namelijk sprekend op die van de iPad Mini. Maar dan in een 7 inch form factor, wat de tablet vooral wat smaller maakt.

De tekst bij de twee Huawei tablets op de Bluetooth SIG website onthult dat de behuizing gemaakt is van aluminium. Beide tablets zijn 7,5 millimeter dun volgens de specificaties.

Huawei wil twee varianten uitbrengen van de 7D-501. Als eerste zien we de 7D-501u op de website, welke naast een WiFi- en Bluetooth-verbinding ook een simkaartslot heeft voor een 3G-verbinding. De 7D-501L, die tegelijkertijd is verschenen, is identiek maar voegt daaraan een 4G-verbinding toe.

De beschrijving vermeldt daarnaast ook dat het mogelijk is voor de gebruiker om hd-video’s te bekijken. Of we dit moeten interpreteren als een full hd-scherm (1920 x 1080 pixels of hoger) is onbekend. De term hd wordt in de telefoon- en tabletmarkt wel vaker te pas en te onpas gebruikt.

Daarnaast verklappen de foto’s dat de Huawei 7D-501 een speaker heeft aan de voorzijde, boven het aanraakscherm. Ook zien we een frontcam en een lichtsensor. De foto van de achterkant verklapt een camera met flitser. Overige details zijn nog niet op te maken uit de zojuist ontdekte publicatie.

De Huawei 7D-501 moet wereldwijd verkocht worden, is de planning. De prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt door Huawei.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer