Utopia app niet goed ontvangen

31

Utopia moet hét real life televisieprogramma van 2014 worden. De Big Brother-achtige show zet een groep mensen in de wildernis en laat hen zelf een eigen samenleving vormen. Het gebeuren wordt 24 uur per dag gevolgd door tientallen camera’s en uitgezonden op SBS6 en via internet. John de Mol, bedenker van het programma en grootaandeelhouder van SBS6, heeft ervoor gekozen om een premium-element toe te voegen. Via een website en de Utopia app kunnen geïnteresseerden de opbouw van de oer-samenleving live volgen. Men heeft ervoor gekozen om het grootste gedeelte van de live-activiteiten niet achter de decoder te stoppen op tv maar achter een betaalmuur via de telefoon- en tablet-apps. Helaas werkt de app niet op veel populaire tablets. UPDATE: reactie Acer toegevoegd.

De apps voor de iPad en iPhone, voor Android tablets en telefoons en voor Windows tablets zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het bereik van Utopia, naast de samenvattingen die dagelijks op SBS6 worden uitgezonden. De Utopia app is dan ook al tienduizenden keren gedownload in de verschillende app stores.

Helaas, voor John de Mol en de geïnteresseerde volgers, worden de apps maar matig ontvangen.

De iOS app van Utopia krijgt een beoordeling van ongeveer 2,5 sterren (met een maximum score van 5) van 123 beoordelaars. De Android app is door 128 gebruikers op dit moment beoordeeld met 3 sterren, slechts een kleine voldoende. De Windows 8 app lijkt wel te bevallen. De score is daar een 4,5, een gemiddelde van 16 gebruikers van de app.

Utopia iPad app - klachten

De ontwikkelaars van de Utopia applicatie hebben een fout gemaakt in de Android app. Het lijkt erop dat de applicatie niet werkt op de meeste Samsung Galaxy tablets. De app werkt niet op de Samsung tablets waarbij de redactie heeft kunnen testen, waaronder de Galaxy Tab 3 (10.1). Ook veel Samsung tabletbezitters klagen over bugs in de app bij de beoordelingen.

Utopia Android app - klachten

 

Overigens werkt de Utopia applicatie wel naar behoren op de Google Nexus tablets, de iPad 3 en een HP tablet. Alle functionaliteiten werken op deze tablets, op een enkele hapering van de stream na.

Graag horen we van jou of de Utopia app wel werkt op jouw telefoon of tablet. In de reacties onder deze pagina kun je aangeven of de Utopia applicatie werkt op jouw toestel.

De website van Utopia is niet te gebruiken op een tablet, aangezien daarvoor gebruik gemaakt wordt van Silverlight. Deze technologie is niet beschikbaar op de iPad en op Android telefoons en tablets.

Daarnaast klagen veel gebruikers over de betaalmuur en de hoeveelheid reclame die te zien is in de app.

De Utopia applicatie is gratis te downloaden in de App Store, Play Store en in de Windows Store. Een Windows Phone app is in ontwikkeling. De uitzendingen van Utopia starten op SBS6 op maandag 6 januari 2014.

TabletGuide heeft de makers van de Utopia app om een reactie gevraagd, maar dat lukte in eerste instantie niet vanwege een onbekende fout in het contactformulier. We proberen de makers van de Utopia app nu via andere wegen te bereiken.

UPDATE 6 januari – De makers van Utopia hebben inmiddels gereageerd op de vraag van TabletGuide. De reactie is als volgt:

“Het probleem is bekend er wordt aan gewerkt. Wij hopen dat de app dinsdag / woensdag juist zal werken op de tablets.”

UPDATE 8 januari – Inmiddels is een update van de Utopia Android app verschenen die de app beschikbaar moet maken voor een grotere doelgroep Android telefoons en tablets. De makers melden:

“Deze app is ook beschikbaar gemaakt voor toestellen die niet volledig ondersteund worden. Op deze apparaten kan echter geen optimale kwaliteit gegarandeerd worden.”

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Utopia SBS Broadcasting B.V.

 • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
 • Categorie Amusement
 • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

31 reacties

 1. Ik heb een Asus Transformer tablet en kan ook niet de App downloaden. Geeft aan dat mijn tablet niet geschikt is. Is toch een goed merk onder de tablets!

 2. Ik heb een Samsung galaxy note 10.1. Hierop doet de app het niet.
  Ook heb ik een Samsung ativ s windowsphone ….
  .Hierop doet de app het ook niet,,ik heb wel een paspoort…..wat nu??????

 3. Nog steeds waardeloos op tab (galaxy2)
  3sec beeld, een minuut wachten.Zelfs bij nonstream zoals nieuws.
  Dan maar weer turen op de telefoon, want t is wel leuk om af en toe mee te kijken.vooral 360○

 4. op mijn samsung tablet 8.9 p7310 is die ook niet te installeren: niet geschikt voor dit apparaat staat er dan.Blijkt dus alleen te werken vanaf android 4.1 ik heb 4.0,jammer,mijn tab kun je ook niet updaten.

 5. ik kan hem nog steeds niet downloaden op mijn samsung galaxy tab 1.
  Heb wel een paspoord aangemaakt maar nu kan ik helemaal niet kijken.
  Zorg gewoon dat het op alle tablets werkt zou heel fijn zijn anders heb ik voor niks da paspoord.
  Gr eefke

 6. Wat een bagger app, heb een paspoort maar geen Utopia. Massaal bannen die app om een betere versie te krijgen voor alle tabs enz. Gewoon paspoort opzeggen.

 7. Marie-louise op

  Ik kan de livestream viseos niet kijken ondanks dat ik de betaald paspoort heb aangevraagd, 1 dag heeft hij het gedaan nu dus niet meer!

 8. ik kan nog steeds niet inloggen op de app, twitter account wordt niet herkend, lukt wel op de site. de app synchroniseert niet met inloggen, zegt het account niet te herkennen. ios.

 9. Heb een apple ipad2. Sinds twee dagen geen streams te bekijken, geen geluid, blijft maar zoeken. Betaal als paspoorthouder en baal er stevig van. Doe er iets aan, er zijn teveel klachten!!!

 10. App werkt niet op mijn splinternieuwe Ipad4. “Kan geen verbinding met de server maken” is de melding die ik krijg nadat de app is opgestart.

 11. Op mijn Sony Xperia z1 werkt het niet. Iets met of ik wel heb verlengt. Op ipad iphone en laptop werkt het wel gewoon.

 12. Ik al vanaf het begin naar Utopia ..En volg alles tot dat ze gaan slapen.Ik heb n Apple iPad.Heeft het steeds gedaan en vanaf vandaag kan ik niet meer naar Utopia kijken .Geeft aan geen contact met server.Heb wel gewoon internet.En betaal elke maand mijn geld .Daar ik ziek ben en dit volg .Zou ik het wel fijn vinden als ik weer kan kijken.

 13. Sinds gister morgen 10 april tot en met nu 11 april kan ik Utopia niet meer ontvangen. Ik heb een I pad van Apple en kijk vanaf het eerste uur. Melding: serverdown. Erg vreemd. Help!

  • Heb ik ook, kon het altijd volgen maar nu doet niets het meer op mijn tablet van Apple baal hier enorm van, want ben een grote fan. Maar als het zo moet dan moet ik jammer genoeg maar opzeggen.pa

 14. Gertie Leenen op

  Kan de livestream al 2 dagen niet ontvangen. Moet toch niet kunnen !
  Hier betaal niet voor en het is al vaker voorgekomen !

 15. Ik kijk heel veel op mijn ipad 2 naar utopia maar het gaat steeds irritanter worden dat die streams steeds draaien en draaien dat gebeurt niet op mijn laptop wat kan ik daar mee ?ik betaal wel elke maand 2.50

 16. Het is nu 2018 en zie geen klachten over sbs6 utopia. Ik heb altijd kunnen kijken op mijn tablet lenovo. En sinds mei 2018 ineens niet meer. Geen internetverbinding. Alles kan ik zienvan internet maar de app van utopia werkt niet.

Reageer