Nvidia presenteert nieuwe K1 mobiele processor

0

De CES is voor Nvidia traditioneel het moment om een nieuwe processor-line-up te onthullen. Het wordt geen Tegra 5-processor, zoals velen verwachtten. Een compleet nieuwe architectuur moet de prestaties van de desktop naar mobiele apparaten als tablets brengen. De Keppler-architectuur van Nvidia, zoals men de architectuur noemt, brengt als eerste de K1 processor voort.

De Nvidia K1 processor moet, volgens het bedrijf, zelfs beter presteren op grafisch gebied dan de bekende desktop processors van Nvidia. Het bedrijf is daar vooral bekend van haar processors en grafische kaarten voor gaming-desktops.

De K1 gaat dan ook een geheel nieuwe gaming ervaring naar de tablet en de smartphone brengen, voorspelt Nvidia.

De K1 SoC beschikt over maar liefst 192 grafische kernen. Ter vergelijking, de Tegra 4 chipset had nog 72 grafische kernen ingebouwd.

Demonstraties op de CES tonen aan dat de nieuwe Nvidia K1 SoC kan draaien op dunne 7 inch Android tablets. Nvidia heeft op haar beursstand verschillende modellen van de Tegra Note 7 liggen, met de K1 processor werkend daarin. Op deze prototypen draaien onder andere de games Serious Sam en Trine (Unreal).

Een 10 inch tablet zal dan ook zonder problemen moeten kunnen werken. Het is nog niet bekend wat de prestaties zullen zijn op Android smartphones.

In onderstaande video’s zie je twee demonstraties van de Nvidia K1-processor op de Tegra Note 7 Android tablet.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer