Lenovo maakt nieuwe Miix 2 hybride tablets

2

De verkoop van de Lenovo Miix 2 (8 inch) is nog maar net begonnen of het concern brengt twee nieuwe modellen uit in deze serie Windows 8 tablets. Het gaat om de Lenovo Miix 2 10 en de Miix 2 11, inderdaad twee Windows 8 tablet-computers met een schermformaat van respectievelijk 10,1 en 11,6 inch. Het betreft twee hybride computers, dat wil zeggen een tablet die je door het bevestigen van een toetsenbord kunt omvormen tot een laptop. En andersom.

De Lenovo Miix 2 8, zoals we het eerste model maar zullen gaan noemen, was destijds de eerste 8 inch Windows 8 tablet van Lenovo. Met een handige hoes kon je de tablet rechtop plaatsen. Dit keer is het geen tablethoes of standaard die de tablet kenmerken maar zijn het de aanhechtbare toetsenborden die grotere Miix 2-tablets een aanzicht geven.

De Lenovo Miix 2 10 en de Miix 2 11 hebben beiden een full hd (1920 x 1200) scherm met IPS-technologie en 10-punts multitouch.

De Lenovo Miix 2 10 heeft een 10,1 inch scherm en beschikt over een Intel Atom-processor en 2 GB werkgeheugen, waar de 11,6 inch variant een ingebouwde Intel Core i5-chipset heeft met 4 GB of 8 GB werkgeheugen.

Lenovo Miix 2 10 (2)

De toetsenborden hebben een inkeping waardoor de tablet in twee standen is te positioneren in het keyboard dock: meer rechtop of een meer plattere stand.
Lenovo Miix 2 11 (1)De Lenovo Miix 2 10 moet voor 499 dollar over de toonbank gaan vanaf maart in de VS. In april kun je daar ook de Lenovo Miix 2 11 kopen voor 699 dollar.

Wanneer en voor welke prijs we deze Windows 8 tablets van Lenovo gaan zien in de Benelux weten we op dit moment nog niet. We hebben navraag gedaan bij Lenovo Nederland en komen hier zo spoedig mogelijk op terug.

In deze video’s voelt de website Liliputing beide Lenovo tablets eens stevig aan de tand

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

    • Zeker de Windows tablets met Intel Core processors zijn relatief zwaar en dik omdat deze processors zijn ontwikkeld voor desktops en laptops, puur gericht op prestaties en minder op efficiëntie, formaat en energiegebruik. De tablets met Intel Core SoC zullen dus een grotere accu nodig hebben en vaak ook grotere ventilatieschachten en gaten.

      Voor dit laatste heeft Intel de Atom proccessors ontwikkeld, die efficiënter zijn en kleiner. Mijn inschatting is dat de nieuwste Atom processors (uit de Bay Trail serie) eigenlijk pas een goede combinatie hebben van prestaties (rekenkracht) en efficiëntie.

      En als laatste blijf je het Windows ecosysteem houden wat veel minder efficiënt werkt. Kijk alleen al naar de opslagruimte die in beslag genomen wordt. Windows gebruikt kaal makkelijk 20 GB (herstelpartities en MS Office nog niet meegenomen). Vergelijk dat maar met iOS (1-2 GB) en Android (zo’n 2 GB).

Reageer