Felle reacties op uitspraken Steve Jobs

0

Na een harde uitspraak van de topman van Apple (“de concurrentie van de iPad is ten dode opgeschreven”) wordt vanuit verschillende hoeken uit de technologie- en telecomwereld met harde woorden gereageerd. Zelfs de topman van RIM (fabrikant van BlackBerry’s) neemt geen blad voor de mond. De topman van Google Android is in zijn reactie een stuk creatiever, maar niet minder duidelijk.

Jim Balsillie, co-CEO van RIM, schrijft op zijn blog: “We weten dat, ondanks Apple’s pogingen om een gesloten ecosysteem (…) en platform te behouden (…), de meerderheid van ontwikkelaars en klanten meer opties en volledige toegang willen hebben tot de grote meerderheid van websites die Flash gebruiken”. Een andere harde uitspraak van de RIM-baas kan beter onvertaald blijven: “We think many customers are getting tired of being told what to think by Apple”.

Google’s directeur van Android, Andy Rubin, heeft minder harde woorden nodig om zijn mening te uiten. In een creatieve Tweet in ‘open source-code’ geeft hij zijn visie over de definitie van het woord ‘open’.

Een argument dat Steve Jobs aanhaalde om zijn standpunt duidelijk te maken was een voorbeeld over TweetDeck, wat onlangs een populaire Android applicatie ontwikkelde voor Android smartphones en tablets. Jobs gaf aan dat TweetDeck honderden versies van de applicaties moest ontwerpen voor het ‘versnipperde Android-platform’. In een korte Tweet maakte de directeur van TweetDeck kort en bondig duidelijk dat hij het daar niet mee eens is.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer