Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Apps
5 februari 2011

Strange Rain [iPad]

De DagApp van vandaag is anders dan anders. Strange Rain voor de iPad is niet in een hokje te plaatsen. De applicatie laat zich het beste omschrijven als een interactieve vertelling, maar het is meer dan dat. Het programma reageert op de manier waarop het gebruikt wordt. De manier van gebruik en de duur van gebruik hebben invloed op het gedrag van het programma. Het programma toont een bewolkte lucht en het regent flink op je scherm. Wanneer je het scherm aanraakt, merk je dat de regendruppels zich aangetrokken voelen tot je vinger. Bij elke aanraking speelt een toon en bij ritmisch aanraken ontstaat een melodie.

Er zijn drie manieren waarop je het programma kunt gebruiken. Wordless, Whispers en Story. Wanneer je kiest voor Wordless speel je met de regen en de muziek en ervaar je veranderingen in de omgeving die gestuurd worden door je aanraking en gebruik. Whispers modus voegt woorden toe aan de ervaring en Story modus voegt een verhaal toe aan de gebeurtenissen. Het verhaal probeert je uit te leggen waarom iemand ervoor kiest om zo lang buiten in de regen te staan.


We begrijpen dat bovenstaande omschrijving nog steeds geen duidelijk beeld geeft van deze app. En misschien is dat ook wel onmogelijk. Het programma dient geen hoger doel, maar is vreemd genoeg erg vermakelijk. De muziek en de regen werken rustgevend en de reacties op je gebruik in combinatie met het verhaal dat vertelt wordt maakt het een prachtig geheel.

Grafisch is de applicatie erg overtuigend en zeker wanneer je de iPad boven het hoofd houdt, doet het erg realistisch aan. De bewegingssensor van de iPad zorgt ervoor dat het beeld zich aanpast aan je bewegingen en ook dit draagt bij aan de overtuiging.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.