Asus zet geheim wapen in tegen iPad 2

0

ASUS topman Jonney Shih heeft in een interview aangekondigd dat het bedrijf een ‘geheim wapen’ heeft tegen de iPad 2. Helaas gaf hij geen verdere details over wat dit wapen in zou kunnen houden. En hoewel we het niet zeker weten, is het goed mogelijk dat het wapen volgende week op de MWC 2011 getoond gaat worden. Insiders zeggen dat het niet over een 3D scherm zal gaan, omdat Shih eerder al aangaf dat hij in deze technologie geen blijvertje ziet.

Shih sprak wel zijn vertrouwen uit over ‘cloud computing’, waarbij data online wordt opgeslagen, m.a.w. ‘in the cloud’. Als slechte voorbeelden van cloud computing noemde hij Google Chrome OS, omdat het teveel afhankelijk zou zijn van de online diensten. Als tweede slechte voorbeeld noemt hij Microsoft Windows, omdat het juist te weinig afhankelijk zou zijn van online diensten. Het besturingssysteem van Apple noemde hij als voorbeeld van een succesvolle implementatie van cloud computing.

jonny-shih - TabletGuide.nl

Wat het geheime wapen van ASUS zal zijn blijft gissen. Wat we wel weten is dat de feature momenteel op geen enkele tablet te vinden is. Als we kijken naar de ontwikkelingen van de laatste jaren zou het mogelijk zijn dat de tablet een ingebouwde projector krijgt of een kinect achtige bediening met behulp van een camera. Een andere mogelijkheid is een vernieuwende user interface, al hebben we op dat gebied geen idee wat nog écht vernieuwend zou kunnen zijn.

Heb jij een vermoeden wat het geheime wapen zou kunnen zijn? Laat het ons weten in de reacties!

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer