ASUS presenteert PadFone Mini

0

Zoals afgesproken heeft ASUS zojuist een kleine variant in de PadFone-lijn bekend gemaakt. De tablet-smartphonecombinatie gaat, in de lijn der verwachting, de PadFone Mini heten. De tablet meet 7 inch. Daarin kan een smartphone worden geplaatst met een schermdiagonaal van 4,3 inch. De ASUS PadFone Mini wordt stukken goedkoper dan de New PadFone (voorheen PadFone Infinity) die op dit moment in Nederland te koop is.

De PadFone telefoon heeft een display van 4,3 inch en een resolutie van 960 bij 540 pixels. De ASUS telefoon wordt aangedreven door de quad-core Qualcomm Snapdragon 400 processor. Dit is een Cortex A7-SoC met een snelheid van 1,4 GHz. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 1 GB. Het betreft een dual-sim telefoon waar je twee simkaarten in kunt plaatsen. Ook kun je een microSD-kaartje plaatsen in de telefoon met een maximum opslagruimte van 32 GB. Standaard is 16 GB opslag ingebracht. De capaciteit van de accu is 1500 mAh.

De PadFone Mini draait op Android 4.3 Jelly Bean.

De tablet die bij de PadFone Mini hoort, voorheen ook wel de PadStation genoemd, heeft een schermdiagonaal van 7 inch en een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De extra accu meet 2200 mAh. De gehele combinatie weegt ongeveer 415 gram.

De gehele combinatie moet omgerekend zo’n 300 euro gaan kosten. De ASUS PadFone Mini komt in eerste instantie alleen uit in Azië (China, Indonesië) en Oost-Europa (Rusland). Het is onbekend, en onwaarschijnlijk, dat de kleine PadFone van ASUS ook in Nederland verkocht zal worden via de reguliere telecomkanalen.

Provider

Tegelijk maakte ASUS bekend dat het een samenwerking aangaat met een grote Amerikaanse telecomprovider. De samenwerking gaat over de verkoop van de New PadFone in de VS. De kans is groot dat, in navolging van Amerika, ook grote Europese providers met ASUS gaan samenwerken om de PadFone in een groot aantal winkels te krijgen, indien de Amerikaanse verkoop een succes is.

Tot nu toe kreeg ASUS geen voet aan de grond bij Westerse providers. De eerste twee generaties van de PadFone kwamen niet in de verkoop in Nederland. Op dit moment is de New PadFone alleen bij enkele indirecte telecomverkopers te koop. De prijs voor de New PadFone is 599 euro. Voor de New PadFone met PadStation betaal je 799 euro.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer