LG V510 is Google Play Edition van G Pad 8.3

0

LG V510 Google Play EditionHet mysterie rond de LG V510 lijkt te zijn opgelost. De eer en eeuwige roem gaan naar de speurneuzen van Droid-Life die documenten ontdekten op de internationale website van LG met daarin meer informatie over de roemruchtige tablet-computer. Goed én slecht nieuws. We beginnen met het slechte: de LG V510 is geen nieuwe Nexus 8 tablet. Het goede nieuws, tenminste voor Android liefhebbers: de LG V510 gaat een variant worden van de LG G Pad 8.3 met stock Android.

Het wordt een zogenaamde Google Play Edition.

LG G Pad 8.3 Google Play EditionIn de afgelopen weken ontstonden geruchten over een nieuwe LG tablet met goede specificaties. De V510 leek in eerste instantie een versie van de G Pad 8.3 te worden, die het artikelnummer V500 heeft.

Later dook een 8 inch ogende Nexus tablet op, waarvan de geruchten snel ontkracht werden door Google. Echter, na enkele weken dook wederom informatie op over de LG V510, waarbij de tablet toch gekoppeld werd aan een een Nexus model.

De documenten die Droid-Life onthulde laten zien dat het een LG G Pad 8.3 met stock Android software, oftewel een Google Play Edition. Deze schone software, zoals ook op de Nexus telefoons en tablets wordt geïnstalleerd, heeft bij veel Android-liefhebbers de voorkeur boven door de tabletfabrikanten aangepaste software.

De LG G Pad 8.3 Google Edition wordt daarmee de eerste tablet met stock Android software, naast de Nexus-familie. Tot nu toe zijn alleen smartphones als Google Play Edition uitgebracht, buiten de Nexus-reeks om. Dit waren de HTC One en de Samsung Galaxy S4.

Google Play Edities van niet-Nexus telefoons werden tot nu toe alleen in de VS via de  Play Store van Google (online) verkocht. De kans is aanzienlijk dat dat dit keer ook weer het geval gaat zijn bij de LG tablet.

Google Play Edities van telefoons zijn populair. Je hebt geen last van de vaak onnodige en vertragende wijzigingen en toevoegingen van de telefoonfabrikanten. Daarnaast is de kans op een software update bij een Google Play Edition van een telefoon of tablet groter omdat minder software hoeft te worden aangepast.

De specificaties van de LG G Pad 8.3 Google Play Edition zijn gelijk aan die van de LG G Pad 8.3. De G Pad 8.3, met 8,3 inch scherm en full hd resolutie, is vanaf november te koop in Nederland en België voor een adviesprijs van 299 euro.

UPDATE 11-12-2013: Inmiddels heeft Google bekend gemaakt dat de LG G Pad 8.3 Google Play Edition in de VS verkocht gaat worden via de Play Store. Zeer waarschijnlijk gaan we deze tablet dus niet in Nederland of België tegenkomen. 🙁

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 600
  • Gewicht 338 gram
  • Opslagruimte 16
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer