Samsung wil goedkopere Galaxy Tab 3 maken

0

Eind januari 2014 wil Samsung een nieuwe Galaxy Tab 3 tablet uitbrengen. Het moet gaan om de Galaxy Tab 3 Lite. De budget-tablet wordt goedkoper in de markt gezet dan de huidige Samsung Galaxy Tab 3-reeks. De prijs van de Galaxy Tab 3 Lite moet rond de 100 euro worden. Met deze strategiewijziging wil Samsung het bereik van de Galaxy tablet-serie nog groter maken. Dat meldt Sammobile op basis van ingewijden.

De huidige modellen worden als mid-range tablet in de markt gezet. De Galaxy Note tablets zijn de high-end Android tablets van de Koreaanse elektronicafabrikant.

In de tweede week van januari zou Samsung de Galaxy Tab 3 Lite, met artikelnummer SM-T11, gaan presenteren. Mogelijk is dat tegelijk met de CES beurs in Las Vegas, welke wederom begin januari plaats zal vinden.

De Samsung Galaxy Tab 3 Lite moet komen in een witte en zwarte variant en zal met en zonder simkaartslot geleverd worden.

Wat Samsung ‘light’ wil maken aan de tablet is onbekend. Uit de reviews van de huidige Samsung Galaxy Tab 3 tablets bleek al dat Samsung flink heeft bespaard om de tablets niet als premium in de markt te zetten.

De tablets werden dan steevast als middelmaat gekwalificeerd. Een gradatie daaronder zou discutabel zijn qua kwaliteit, als je het ons vraagt.

Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) specificaties
Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) review

Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) specificaties
Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) review

Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) specificaties
Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) review

Bekijk hier alle Samsung tablets

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer