Nieuwe YouTube Android app hint naar abonnement ‘Music Pass’

0

youtube app logoDe laatste versie YouTube’s Android app bevat verwijzingen naar ‘Music Pass’, waarschijnlijk de naam van de verwachte abonnementsdienst voor muziekvideo’s. Over deze dienst doen al maanden geruchten de ronde, maar Google heeft de plannen nog niet officieel bevestigd. AndroidPolice doorzocht de YouTube app en vond teksten over offline afspelen, ononderbroken afspelen en afspelen op de achtergrond.

Waarschijnlijk zal een betaald YouTube Music Pass muziekabonnement er voor zorgen dat muziekvideo’s en kanalen niet langer worden onderbroken door pre-roll reclamevideo’s en dat er niet langer advertenties in de video’s getoond zullen worden. Daarnaast kunnen video’s ook offline afgespeeld worden, dus opgeslagen worden op je Android apparaat. De laatste toevoeging is de ‘achtergrondmuziek’ waarbij het geluid doorspeelt, ook wanneer je de app naar de achtergrond verplaatst. Dit laatste is in de huidige YouTube app niet mogelijk.

De kans is groot dat het offline opslaan van video’s beperkt zal blijven tot 48 uur. Dit vermoeden wordt ondersteund door teksten in de YouTube app over verlopen offline videocontent. Het lijkt erop dat video’s onbeperkt lokaal kunnen worden opgeslagen, zolang je de opslagruimte beschikbaar hebt op je Android apparaat. Na 48 uur zal het echter niet langer mogelijk zijn de content af te spelen, tenzij de content via een online verbinding opnieuw geautoriseerd wordt.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

YouTube YouTube

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer