Ook Nokia kraakt iPad af

6

Microsoft heeft onderwijl een bewezen track record als het gaat om het afkraken van Apple. Regelmatig worden video’s geopenbaard waarbij Windows 8 tablets en Windows RT tablets worden vergeleken met de iPad. Vaak is de Apple tablet het mikpunt van spot waarbij de voordelen van een Windows tablet wordt benadrukt die de iPad niet heeft. De voordelen van de iPad worden voor het gemak even vergeten. Nu Nokia is overgenomen door Microsoft gaat ook de Finse telefoon- (en sinds kort) tabletmaker zich bezighouden met deze marketingstrategie.

Of deze vorm van campagne voeren zin heeft is te betwijfelen. Dat mag je zelf uitmaken na het bekijken van deze reclame voor de Nokia Lumia 2520 tablet.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Windows RT
 • Schermresolutie 1920 x 1080
 • Afmetingen 8.9 mm dik
 • Processor Qualcomm Snapdragon 800 (quad-core)
 • Gewicht 615 gram
 • Opslagruimte 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

6 reacties

 1. Microsoft en Nokia raken de essentie van het fenomeen tablet een beetje kwijt.
  Een tablet is niks meer dan een beeldscherm met touchscreen.
  Wat Microsoft en Nokia nu maken,is niks meer dan een laptop met touchscreen.
  Microsoft moet voorlopig nog niet zo hard van de toren blazen,want vooral Windowsphone is allesbehalve vloeiend.
  Facebookberichten,whatsapp berichten e.d worden regelmatig gemist,en krijg je pas te zien als je de desbetreffende app pas opent.
  Voor mij een reden na een tijdje Windowsphone geprobeerd te hebben weer over te stappen naar Android.

 2. Ach gossie. Ze proberen allemaal zo hard. Ze willen allemaal die iPad zijn maar het lukt ze niet. En dan ga je Apple maar weer na doen op de “I’m a Mac”-wijze. Maar wat je eigenlijk bewerkstelligd is dat je je klanten als oppervlakkige losers neer zet.

  Zeker, iOS loopt tegen zijn grenzen aan op de iPad. Maar Windows is echt de weg kwijt. Een touchinterface op een desktop, extra keyboards op een tablet. What’s next: een muis op een Windows Phone?

  • Waarom heb je het alleen over Windows rt, en niet over android ? Ik heb een nexus 10 en die is minstens zo snel en gebruik vriendelijk als de ipad air, als het niet beter is.
   Trouwens heeft ie ook een beter scherm en bestuurings systeem (android kitkat, stock) maar dat hangt natuurlijk helemaal af van je smaak…

  • Ik vind dat zo’n achterhaald en ongegrond argument. Welke zaken zijn dan minder gecompliceerd bij iOS dan bij Android of Windows? Een iPad is echt niet per se eenvoudiger in gebruik, het is maar wat men zich wijs maakt.

 3. Please let everybody get what they want. It’s very personal what you like! We’re talking about a tablet people, no need to get petty or mean!!

Reageer