Update voor Windows 8 OneNote app

0

Nieuwe mogelijkheden van de Windows 8.1 update, van alle Windows 8 en Windows RT apparaten, worden langzaamaan ten volle uitgebuit door belangrijke apps. Vanaf nu hoort daar de Microsoft OneNote app bij voor Windows 8 en Windows RT. Zo maakt de OneNote applicatie direct gebruik van de nieuwe mogelijkheden van de Share Charm.

De Search Charm is een nieuwe optie binnen de touch-interface van Windows 8 en Windows RT. Met een simpele veeg van rechts naar links, van de rand het scherm in, opende je altijd al de Search Charm. Op een pc kan dit ook door de muis naar rechtsboven in de hoek te bewegen en op de loep te klikken. Met deze menu-optie kun je bijvoorbeeld zoeken op de tablet of op het web.

Windows 8.1 biedt voortaan de optie binnen dit menu van de Share Charm, waarbij je direct het huidige schermbeeld (screenshot) kunt delen met anderen via apps. De nieuwe OneNote app maakt hier graag gebruik van.

Binnen de nieuwe versie van de OneNote applicatie kun je deze schermafbeeldingen direct bewerken, gebruiken of opslaan.

Een nog handigere optie is de nieuwe Camera Scan optie. Met de camera van de tablet kun je een foto maken en de foto exporteren naar OneNote. Niets nieuws onder de zon.

Maar nu komt het! In OneNote worden voortaan elementen herkent en specifiek opgeslagen binnen OneNote. In een foto van een presentatie, bijvoorbeeld, wordt de presentatie herkend en worden zelfs woorden en foto’s binnen de presentatie herkend. Onderstaande video demonstreert de handige nieuwe functionaliteit.

Screenshots en foto’s van stukken tekst worden herkent via Optical Character Recognition, oftewel OCR. Dit maakt de documenten makkelijker doorzoekbaar. Je kunt de tekst zelfs kopiëren uit het document of bewerken.

Als klap op de vuurpijl is het ook mogelijk om screenshots en foto’s te scannen met de OCR-functie. Via deze weg kun je bijvoorbeeld vergelijkbare foto’s zoeken op internet.

De wijzigingen in de OneNote app zijn alleen beschikbaar voor Windows gebruikers. De OneNote apps voor iOS en Android blijven ongewijzigd. Het is niet bekend of en wanneer de nieuwe opties voor de concurrerende besturingssystemen beschikbaar zullen komen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

OneNote Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer