Vraag: E mail komt niet meer binnen

0

Elke maand maken alle bijdragen aan het Vraag- en Antwoordforum van TabletGuide kans op een prijs: een Coolblue cadeaubon van €50,-. In de maand oktober heeft de redactie van TabletGuide wederom een vraag uitgekozen als bijdrage van de maand. De productexperts van Coolblue geven antwoord op een lastige vraag over de e-mail app op een Android tablet.

De Bijdrage van de Maand van de maand oktober is ingediend door Rick. De vraag luidt als volgt:

Sinds enkele dagen komen er geen mails meer binnen op mijn tablet en wel op de pc. Het gaat hierbij om de standaard email app van een samsung galaxy tab 2 en het mailadres van de provider.
Als ik een test mail stuur met een ander mailadres en vervolgens enkele malen op synchroniseren druk komen deze uiteindelijk wel in de mailbox te staan. Als ik een poos later weer kijk zijn ook deze verdwenen uit de inbox.
Verder komt er geen een mail binnen terwijl op se pc alles normaal binnenkomt. Iemand een idee?

De tablet-productexperts van Coolblue gaven het volgende antwoord:

Het lastige van dit vraagstuk is dat de problemen met veel verschillende factoren te maken kan hebben. Het is daarom lastig om aan te geven wat er precies aan de hand is. Een probleem wat veel voorkomt het te maken met de synchronisatie instellingen. Vaak staan de instellingen automatisch op slim synchroniseren. Door deze te veranderen naar Push zullen email berichten gelijk doorgezet worden. Het probleem kan ook veroorzaakt worden doordat het cache geheugen vol is. Hierdoor zullen berichten ook niet meer doorgestuurd worden.at te doen? Gelukkig is dat ook op te lossen. Hiervoor dienen de volgende stappen doorlopen te worden:

  1.  Alle accounts in E-mail app verwijderen
  2. Cache leeggemaakt (instellingen -> applicatiebeheer -> alle applicaties -> E-mail app (mail) -> cache wissen)
  3. Wi-Fi uit
  4. E-mail app openen en nieuwe account toevoegen. -> Inschakelen: OK.
  5. Wi-Fi aan

Zoals gezegd kunnen er veel redenen zijn waarom er problemen staan. We hopen dat dit met een van deze oplossingen verholpen kan worden!

Rick, de digitale cadeaubon wordt vandaag nog naar je verstuurd per mail!

Wil je ook een cadeaubon van 50 euro winnen? Stel dan vragen en geef antwoorden in het Tablet Vraag- en Antwoordforum. Elke maand maak je kans op deze prijs. Zowel vragen als antwoorden dingen mee naar de prijs. De TabletGuide redactie selecteert elke maand een vraag of antwoord. Laat bij het stellen van de vraag of het geven van het antwoord wel je emailadres achter, zodat we deze kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.

728x90_0037_tabletcenter

Share.

Over de auteur

Reageer