Lenovo wacht op Android 3.5 Honeycomb

0

Elektronica gigant Lenovo heeft laten weten met het uitbrengen van tablets te wachten tot Android versie 3.5, beter bekend als ‘Honeycomb’, door Google is vrijgegeven. Deze versie van het besturingssysteem staat gepland voor medio 2011. Lenovo is niet het enige elektronica merk dat aangeeft te wachten op een nieuwe versie van Android, al hebben de andere merken hun hoop gevestigd op Android 3.0, ook wel ‘Gingerbread’ genoemd.

Gingerbread zou beter geschikt zijn voor het gebruik op tablets, maar blijkbaar is Lenovo ook met deze versie nog niet tevreden. De lanceerdatum van een eerste Lenovo tablet zal dan ook afhankelijk zijn van de releasedatum van Android 3.5, aldus voorzitter Rory Read. Opmerkelijk is daarbij dat andere merken, waaronder Samsung en Toshiba, inmiddels al tablets hebben aangekondigd op basis van Android 2.2, de niet geschikt geachte versie.

Eerder deze week gaf ook Apple topman Steve Jobs commentaar op deze ontwikkeling. Hij noemde tablets met een 7-inch scherm en Android 2.2 “dead on arrival”.

Share.

Over de auteur

Reageer