Welke tablets krijgen Android 4.4 KitKat?

14

Android 4.4 is gepresenteerd met veel potentieel voor oudere of goedkopere tablets. Nu rijst natuurlijk de vraag: krijgt mijn tablet ook Android 4.4, in de volksmond KitKat genoemd? Een van de grote aanpassingen binnen Android 4.4 is de compatibiliteit met wat minder snelle smartphones en tablets. Maar dat betekent niet perse dat alle oude tablets ook een update naar Android 4.4 gaan krijgen. TabletGuide maakt een permanent overzicht van alle tablets die worden voorzien van Android 4.4.

Deze tablets krijgen Android 4.4 KitKat:

 • Acer Iconia B1-720 - (waarschijnlijk) status onzeker. Vertegenwoordiger zegt van niet.
 • Acer Iconia A1 - Timing onbekend (bron)
 • Acer Iconia A3 - Timing onbekend (bron)
 • ASUS PadFone 2 - Timing software update onbekend
 • ASUS PadFone Infinity - Software update naar 4.4 uitgerold (bron)
 • ASUS FonePad Note 6 - Software update naar 4.4 uitgerold (bron)
 • ASUS New PadFone - update verwacht in eerste helft 2014
 • ASUS Transformer Pad TF701 - update gesignaleerd (nog niet bevestigd door ASUS)
 • Google / ASUS Nexus 7 (2012) - software update is uitgerold
 • Google / ASUS Nexus 7 (2013) - software update is uitgerold
 • Google / Samsung Nexus 10 (2012) - software update is uitgerold
 • Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ - Timing KitKat update nog niet bekend gemaakt (bron)
 • LG G Pad 8.3 - Android 4.4 update uitgerold.
 • Samsung Galaxy Tab 3 (7.0) - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Timing onbekend
 • Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Timing onbekend
 • Samsung Galaxy Tab 3 (10.1) - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Timing onbekend
 • Samsung Galaxy Note 8.0 - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Al uitgerold in het buitenland. Timing onbekend
 • Samsung Galaxy Note 10.1 - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Timing onbekend
 • Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) - Android 4.4 update aangekondigd door Samsung Nederland. Timing onbekend
 • Sony Xperia Tablet Z - software update aangekondigd

Tablets die worden uitgebracht met Android 4.4 aan boord worden niet opgenomen in bovenstaande lijst. Deze lijst is alleen voor tablets met een ouder Android systeem waarvan de fabrikant heeft aangegeven dat een Android update naar 4.4 wordt gemaakt of al is uitgerold in Nederland en België.

Van bovenstaande tablets hebben we de bevestiging van de fabrikant gekregen dat een software update beschikbaar zal komen in de Benelux. Zijn er slechts indicaties of vermoedens dan is dit erbij aangegeven.

Wil je weten wat de nieuwe mogelijkheden zijn binnen Android 4.4? Lees dan de Android 4.4 KitKat samenvatting.

Indien een software update naar Android 4.4 is vrijgegeven hoeft dat niet per definitie op alle modellen van dat type het geval te zijn. Een uitrol van een software update kan ook in fasen gebeuren. Controleer je laatste update bij de Instellingen > Over deze tablet > Software Update of je de laatste Android versie op je tablet hebt staan.

Heb je zelf informatie gekregen over een andere tablet die wel voorzien wordt van Android 4.4? Laat het ons dan weten via de comments onder dit artikel. Het artikel wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste informatie over de Android 4.4 software updates van alle bekende merken die in Nederland en België verkocht worden.

Wil je meer weten over oudere Android versies? Lees dan de dossiers van Android 4.2 Jelly Bean of Android 4.3 Jelly Bean.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13 augustus 2014

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

14 reacties

 1. Ik krijg al 2 weken de melding van deze update maar wat ik ook probeer, ik krijg hem niet geïnstalleerd. Hij geeft steeds aan dat er geen beschikbare ruimte is op zowel het apparaat als de sd kaart. Zit nieuwe kaart in; 30 GB. Apparaatopslag is iets meer dan 1 GB. Hoe los ik dit op? Al met Samsung gebeld en dat leverde ook niks op. Ik heb Samsung Tab3 10.1

 2. Zowel mijn Samsung tab 3 10.1 als mijn gsm Acer liquid werken niet meer op internet en ik kan er niet mee op facebook, het wordt steeds afgesloten. Wat gaat er hier aan gedaan worden? Mijn tablet is 3maanden oud… Moet ik hiermee terug naar de winkel waar ik hem aankocht?

 3. Ik had sinds begin Juli al de Android 4.4.2 rom erop gezet via TWRP Recovery en vandaag maar even de de originele van Samsung erop gezet op mijn Samsung Galaxy Tab 3 7.0 (SM-T210)

 4. Nou ik had ook nog even gekeken naar de Android Lollipop 5.0 en daar wacht ik nog wel ff mee. Lollipop 5.0 heeft nogal veel fouten in zijn besturing. Dus is het nu Lollipoep 5.0 ipv Lollipop hahaha

 5. Heb een 10 tab pro gekocht met een USA 4.4.2 er op, kan hier ook een EU verse op zodat ik ook nl als taal kiezen kan ? Type tablet is SM-T520

Reageer