Onbekende ASUS PadFone gespot

0

ASUS gaat mogelijk een goedkopere versie van de PadFone maken. De smartphone- en tabletcombinatie is inmiddels begonnen aan haar derde editie, de Nieuwe Padfone of PadFone Infinity. Op internet verschijnen aanwijzingen voor een nieuw model van de PadFone, met de codenaam PadFone T00C. Dit typenummer is tot nu toe nog niet herkend in een door ASUS vrijgegeven product.

De ASUS PadFone T00C is ontdekt in GFXbench. In deze online benchmark tool is een tablet-pc of telefoon met Android met dit typenummer getest.

In eerste instantie gingen we er van uit dat het om de allereerste PadFone ging, aangezien het om een scherm zou gaan met een resolutie van 960 x 540. Dit is een veelgebruikte smartphoneresolutie die we ook terugzien op de PadFone 1.

ASUS PadFone  T00C benchmark TabletGuide

Echter, kijken we verder naar de details, dan vallen enkele details op.

Zo zien we dat Android 4.3 is geïnstalleerd op deze PadFone T00C. De eerste PadFone was nog uitgerust met Android 4.0. Ook is aan het build-nummer (versienummer) te zien dat het om een recente build van Android 4.3 gaat, namelijk eentje van 24 oktober 2013.

Ook valt het ons op dat de Qualcomm processor een moderne is, namelijk de Snapdragon S4 MSM8226. Deze chipset wordt pas sinds het begin van dit jaar gebruikt.

Deze aanwijzingen duiden erop dat het zeer waarschijnlijk om een nieuwe versie van de PadFone gaat.

Echter, de nieuwste versie heeft een full hd (1920 x 1080) display. En deze heeft duidelijk een 960 x 540 scherm. Het zou dus goed een goedkoper model van de nieuwe PadFone kunnen zijn.

Zoeken we verder, dan zien we een resultaat van begin oktober op de website handsetdetection.com. Ook hier zien we een 960 x 540 telefoon met Android 4.3 met de naam ASUS PadFone T00C. Ook deze pagina wijst erop dat ASUS bezig is het met ontwikkelen van een nieuwe PadFone.

ASUS PadFone T00C - HandsetdetectionHelaas konden we verder niks vinden over het model PadFone T00C. Als we meer informatie kunnen achterhalen houden we je uiteraard op de hoogte!

 

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer