Overzicht: iPad cases in boekvorm

0

De iPad is een multifunctioneel apparaat die je ook kunt gebruiken als e-reader. Honderden zoniet duizenden van je favoriete boeken kun je erop zetten, maar soms mis je toch het gevoel van een echt boek. De volgende websites bieden dan uitkomst. Ze verkopen namelijk verschillende iPad covers, zodat je iPad op een echt boek lijkt. Zo heb je het beste van beide werelden.

De eerste website is door Macworld, New York Times en Forbes verkozen tot de beste aanbieder van look-a-like book cases voor de iPad. De covers die www.dodocase.com verkoopt zijn handgemaakt waarbij gebruik gemaakt wordt van traditionele boekbindtechnieken. Dit laat je iPad er niet alleen als een echt boek eruit zien, maar ze beschermen je iPad ook nog eens goed. Het kader van bamboehout waarin je iPad rust kan tegen een stootje en is licht van gewicht.  Een puntje waar Dodocase aan kan werken is de bevestiging van je iPad in de case. Dit gebeurt door middel van hoekpunten van foam waarin je je iPad in moet vastklemmen. Na verloop van tijd worden deze soms minder elastisch waardoor je iPad niet meer zo vastzit als toen je de cover voor het eerst gebruikte.

Een iPad accessoire van dodocase kost je $69,95 en komt in 8 verschillende kleuren variërend van roze tot zwart. Helaas is deze accessoire alleen te bestellen in Amerika. Dus denk aan de verzendkosten!

Een andere aanbieder van boek cases voor de iPad is Portenzo.com. Deze covers zijn ook handgemaakt, maar ze zien er niet zo levensecht uit. Vooral de houten rand van het kader waarin je je stopt iPad verraadt dat je niet maken hebt met een echt boek. Wat wel voor Portenzo spreekt is dat ze in tegenstelling tot de Dodocase verschillende modellen aanbiedt, zodat je iPad eruit ziet als een traditioneel kasboek, schoolschrift of gewoon een boek met lederen kaft. Daarnaast heb je natuurlijk ook de keuze uit verschillende kleuren. Mijn favoriete iPad case van Portenzo is die gemaakt van struisvogelleder!

De prijzen bij Portenzo.com beginnen vanaf $59.95 voor het basismodel tot aan $99.95 voor de struisvogellederen uitvoering. Helaas weer alleen te bestellen in Amerika.

Bij www.nedrelow.com bekijken ze het vanuit een ander perspectief. Een iPad is eigenlijk net iets te groot en te dun om door het leven te kunnen gaan als een echt boek. Daarom heeft Nedrelow gekozen om covers te maken waardoor iPad’s eruit zien als  boeken over kunst of andere cultureel verantwoorde onderwerpen. Deze boeken zijn vaak net iets groter dan een standaard formaat en hebben daarom de perfecte afmetingen om een iPad te huizen. Heel origineel en het materiaal waarvan de cover is gemaakt is duurzaam. Helaas heeft Nedrelow een steekje laten vallen omtrent keuzemogelijkheden aangezien het assortiment zich beperkt tot…1 model en de tekst op de voorkant en rug van de cover het enige wat aan te passen is.

Goedkoop is www.nedrelow.com niet. Zeker wanneer men rekening houdt met de beperkte keuzemogelijkheden is $99 exclusief verzendkosten voor een cover zonder veel franjes aan de dure kant. Maar de echte liefhebber zal daar niet wakker van liggen!

Natuurlijk zijn er nog andere alternatieven voor bovenstaande websites zoals www.ekocase.com, voor als je milieubewust wilt zijn, www.medgestore.com voor de meer zakelijke klanten en www.oberondesign.com wanneer je houdt van keltische en mystische motieven.

Er zijn dus volop aanbieders van look-a-like book covers voor de iPad. Het is aan jouw de keuze welke het beste een “echt” boek gevoel benadert.

Let op: bij bestellingen in de VS is het mogelijk dat de Nederlandse douane je extra heffing(en) laat betalen, waaronder de BTW.

Ben je op zoek naar iPad accessoires die te koop zijn in Nederlandse (online) winkels? Kijk dan bij deze selectie iPad accessoire verkopers:

Dixons
iCentre
iSupplies
My Trendy Phone

Share.

Over de auteur

Reageer